Hlavní obsah

V širší olympijské nominaci basketbalistů USA nechybí ani James

New York

LeBron James se možná po osmi letech vrátí do olympijského výběru basketbalistů USA. Hvězdný hráč Los Angeles Lakers, který už na olympijských turnajích získal dvě zlaté medaile, je v širší nominaci na červencové hry v Tokiu. Výkonný ředitel americké basketbalové federace Jerry Colangelo a trenér Gregg Popovich zatím do týmu zařadili 44 jmen, konečná nominace jich bude obsahovat dvanáct.

Foto: Sport.cz

LeBron James

Článek

Devatenáct basketbalistů z širší soupisky již má na kontě zlato z olympijských her nebo mistrovství světa. Loni na šampionátu v Číně se však Američané museli obejít bez nejlepších hráčů a zaznamenali historicky nejhorší výsledek v podobě sedmého místa.

James hrál poprvé na olympiádě už před 16 lety v Aténách, kde tým USA skončil třetí. V Pekingu i v Londýně pomohl ke zlatu, v roce 2016 dal po titulu v NBA přednost odpočinku. Před nominací na Tokio již několikrát vyslovil zájem na OH hrát.

Obhájců titulu z Ria je v širší americké nominaci devět včetně Kevina Duranta, Kyrieho Irvinga nebo Paula George. Z dřívějších vítězů OH nechybějí například James Harden, Russell Westbrook a Dwight Howard. Naopak mezi hráči, kteří ještě olympijské zlato nezískali, je i hvězdný rozehrávač Stephen Curry z Golden State.

Reklama

Související témata: