Hlavní obsah

Curry by se mohl vrátit do NBA ve čtvrteční repríze finále

San Francisco

Hvězdný rozehrávač Stephen Curry je po říjnové zlomenině ruky blízko návratu do NBA. Po poslední přípravě a modelovém utkání v záložním celku Santa Cruz z nižší G-League byl povolán zpět k týmu Golden State Warriors. Zámořská média očekávají jeho start ve čtvrteční repríze loňského finále s Torontem.

Foto: Dan Coyro, ČTK/AP

Hvězdný rozehrávač Stephen Curry je po říjnové zlomenině ruky blízko návratu do NBA. Po poslední přípravě a modelovém utkání v záložním celku Santa Cruz z nižší G-League byl povolán zpět k týmu Golden State Warriors.

Článek

"Zase o krok blíž," uvedl Curry na instagramu, ale s médii po tréninku se Santa Cruz Warriors nehovořil. "Trefil pár střel a vypadal zase jako ten starý Steph," řekl Curryho protihráč v modelovém utkání Jeremy Pargo, který má aktuálně s Golden State podepsán desetidenní kontrakt. "Bude zase hrát svoji hru a bude skvělý ve všem, co učiní. Dneska tomu všechno nasvědčovalo," dodal.

Curry si zlomil ruku 30. října po pouhých čtyřech odehraných zápasech, v nichž nastřílel v průměru 20,3 bodu. Vicemistrovští Warriors bez něj zažívají neúspěšnou sezonu a jsou nejhorším týmem ligy. Dnes čeká šampiony z let 2015, 2017 a 2018 zápas v Denveru, duelem s Torontem pak mužstvu začne série čtyř domácích utkání.

Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA Curry již dříve avizoval, že se chce na palubovky vrátit ještě v této sezoně, i když jsou Warriors bez šance na play off. Dvojnásobný mistr světa nechybí navíc v širší nominaci USA na olympijské hry, z nichž ještě nemá medaili.

Reklama