Hlavní obsah

Basketbalistky Hradce vyhrály nadstavbu

Praha

Basketbalistky Hradce Králové zvítězily v předposledním kole ligové nadstavby na palubovce KP Brno 88:65 a s předstihem si v přímém souboji zajistily první místo ve skupině A. Zápas budoucích čtvrtfinálových soupeřů mezi Žabinami a Slavií se nehrál, protože Pražanky kvůli obavám z koronaviru k duelu 5. kola nenastoupily.

Foto: archiv klubu

Basketbalistky SBŠ Ostrava (ilustrační foto)

Článek

V Brně se přitom stejně jako v hale Králova Pole mělo hrát bez diváků vzhledem k rozhodnutí vlády zakázat konání akcí s více než stovkou účastníků. Pražanky ale ani takové mimořádné opatření nepovažují za dostatečné a odmítly hrát.

Zápas byl vyhodnocen kontumací 20:0 ve prospěch vicemistra a podobně skončí s největší pravděpodobností i sobotní závěrečný domácí duel Slavie s KP Brno.

Královéhradecké Lvice měly přímý souboj o první místo od počátku pod kontrolou. V polovině druhé čtvrtiny měly dokonce už třicetibodový náskok (39:9) a s přehledem vyrovnaly sezonní bilanci s Brňankami na 2:2. Z pětice hráček s dvouciferným bodovým výkonem byla nejlepší střelkyní vítězek Kristýna Minarovičová s 15 body.

Nadstavba basketbalové ligy žen:
Skupina A - 5. kolo:
KP Brno - Hradec Králové 65:88 (9:21, 28:44, 44:62)
Nejvíce bodů: Van Grinsvenová 15, Andělová 12, Hadačová 10 - Minarovičová 15, Effangová 14, Klaudová 13.
Žabiny Brno - Slavia Praha 20:0 kontumačně.
Skupina B - 4. kolo:
19:15 Ostrava - Trutnov.
5. kolo:
18:00 Slovanka MB - Strakonice.

Reklama