Hlavní obsah

Evropská liga basketbalistů se má dohrát v červenci na jednom místě

Praha

Evropská liga basketbalistů by se mohla dohrát v červenci, a to na jednom místě a bez diváků. Vedení soutěže se s kluby shodlo na scénáři, podle něhož od 4. do 26. července bude v neutrálním dějišti dokončena základní část, ze které zbývá sehrát šest kol (54 zápasů), načež se uskuteční vyřazovacím způsobem na jedno vítězství play off pro osm nejlepších týmů, což představuje dalších sedm utkání. Celkem má být tedy během 23 dnů sehráno 61 zápasů.

Foto: Sport.cz

Český pivot Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul (ilustrační foto)

Článek

Dějiště bude určeno později a vše bude ještě záviset na vývoji pandemie nemoci covid-19 v Evropě, zejména na opatřeních vlád vzhledem k epidemiologické situaci v jednotlivých zemích.

Proto byl také stanoven termín 24. května jako konečné datum, kdy bude rozhodnuto, zda se hrát bude, nebo bude sezona Evropské ligy a nižšího EuroCupu zrušena.

Evropská liga, kterou hraje v barvách Fenerbahce Istanbul jako jediný český reprezentant Jan Veselý, byla kvůli pandemii koronaviru přerušena 12. března po 28. kole z 34. Tabulku vede jiný turecký celek Anadolu Efes Istanbul, Fenerbahce patří v osmnáctičlenné soutěži poslední postupové osmé místo.

Podle původního kalendáře měl ročník vyvrcholit závěrečným turnajem Final Four od 22. do 24. května v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články