Hlavní obsah

Týmy NBA mohou od pátku otevřít tréninková centra

New York

Vedení basketbalové NBA povolilo týmům od pátku otevřít tréninková centra pro individuální přípravu ve státech, v nichž to uvolněná opatření proti šíření koronaviru umožňují. Zatím ale tuto možnost využije jen minimum z nich. Podle informací listu USA Today se chystají zahájit provoz Denver Nuggets, Portland Trail Blazers a Houston Rockets, nakonec se přidali i Cleveland Cavaliers.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Devin Booker (1) z Phoenixu a Jaren Jackson Jr. z Memphisu. Ilustrační foto.

Článek

Další jeden nebo dva kluby ještě situaci zvažují, ostatní ale budou moci otevřít podle médií až za tři týdny. Podle pravidel NBA mohou být na tréninku vždy maximálně čtyři hráči současně, musejí dodržovat odstupy a pokud možno nosit roušky. Vedení soutěže také v manuálu, který má 14 stran, zveřejnilo pokyny pro dezinfekci center a vybavení.

Představitelé NBA v čele s komisionářem Adamem Silverem a výkonnou ředitelkou hráčské asociace Michele Robertsovou rovněž na pátek chystají konferenční hovor, při němž se všichni basketbalisté mohou zapojit a pokládat otázky.

Sezona NBA stojí od 11. března, kdy byla basketbalová liga jako první z velkých severoamerických soutěží přerušena kvůli šíření nemoci covid-19. V základní části zbývá sehrát 259 zápasů, play off mělo začít 18. dubna a vyvrcholit v červnu.

Reklama

Související témata: