Hlavní obsah

Basketbalisté si zahrají jeden na jednoho o sto tisíc korun

Praha

Ligoví basketbalisté budou mít po nedávné střelecké soutěži, jejímž vítězem se stal opavský Luděk Jurečka, další možnost, jak si vynahradit domácí sezonu předčasně ukončenou kvůli pandemii koronaviru. Tentokrát se utkají v turnaji ve hře jeden na jednoho o cílovou prémii 100 000 korun z celkové dotace 175 000.

Foto: www.bkopava.cz

Opavský basketbalista Václav Bujnoch (ilustrační foto)

Článek

Soutěž s názvem Kooperativa NBL 1 on 1 Challenge vypsalo vedení ligy pro 24 hráčů. První souboje se uskuteční ve čtvrtek na pražské Folimance a v hale USK také 4. června akce vyvrcholí závěrečným play off po osm nejlepších.

Zúčastní se hráči z devíti týmů NBL a budou rozděleni do dvou českých a dvou moravských divizí. Vedle Folimanky, jejímiž hracími dny budou čtvrtky, bude druhým dějištěm vždy v pondělí hala NH Ostrava. V základních kolech se bude v jednotlivých skupinách hrát systémem každý s každým o šest postupových míst do divizních finále a z nich vždy čtyři nejlepší si zajistí play off. Hrát se bude po dalším uvolnění opatření bez roušek a podle speciálních pravidel, například s maximálně čtyřmi driblinky na útok.

"Tohle bude nová motivace a pořádný pohyb s kontaktem, který každému chybí. Takže se těším a hodnotím tenhle nápad pozitivně. Zároveň ale nevím, co přesně mám čekat," uvedl na webu NBL Ladislav Pecka z Ústí nad Labem, který je považován za jednoho z favoritů.

Dalšími by mohli být například Šimon Puršl ze Svitav, Tomáš Vyoral z Pardubic nebo děčínský Ondřej Šiška, jenž může využít zkušenosti z basketbalu 3x3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články