Hlavní obsah

Reisingerová odmítá, že by nešlo dvakrát vstoupit do stejné řeky. Na španělské stěhování se těší

Praha

Měla původně velké plány ve Valencii, jenže brzy tam pocítila víc rozpaků než pohody, a tak se po letošní nedokončené sezoně česká basketbalistka Julia Resingerová přesouvá po východním pobřeží Španělska zpátky na sever do Girony. Bude znovu oblékat dres klubu, s nímž na jaře 2019 oslavila mistrovský titul a získala i trofej pro nejužitečnější hráčku finálové série.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká basketbalistka Julia Reisingerová útočí.

Článek

„Začalo mě mrzet, že jsem z Girony odešla. Chtěla jsem se vrátit do míst, kde mi to basketbalově vyhovovalo a doufám, že až se koronavirová krize přežene, tak se tam podaří udržet stejný kádr. Moc se těším na novou příležitost," líčí dvaadvacetiletá pivotka, která změnu dresu může přijmout jako opožděný dárek k narozeninám, které měla před měsícem.

Reisingerová sice během nouzového stavu byla s rodinou na jihu Čech, to ale vyjednávání o novém angažmá nezhatilo. „Jednání probíhala přes agenta, takže se omezením cestování nic nezměnilo. On dohodne podmínky a já jsem už jen v pozici, jestli souhlasím a následně smlouvu podepíšu," prozrazuje dcera historicky nejlepší střelkyně československé ligové historie Petry Reisignerové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistky Kamila Štěpánová (vlevo) a Julia Reisingerová během utkání s Rumunskem.

Ve Španělsku působí už od roku 2017 a odmítá, že by nešlo dvakrát vstoupit do stejné řeky. Na stěhování se těší. „U Girony je výhoda, že znám dobře klub i město a vzhledem k tomu, že jsem tam byla nadmíru spokojená s detaily, které se ještě zlepšily, tak jsem volila dvouletou jistotu, jak pro mě, tak pro klub. Můžeme teď dva roky na něčem pracovat, něco budovat," vypráví nadšeně.

Otazník však visí zatím nad jejím nástupem do nového působiště. Vedení nejvyšší španělské soutěže rozhodlo v minulém týdnu o ukončení stávajícího ročníku, ve hře je však dohrávání evropských pohárů. „Momentálně mám stanovený datum příjezdu na 1. září. Jestli bychom měly ale nějak dokončovat EuroCup, tak bych asi musela odjet dřív," říká Reisingerová, která se na návrat hodně těší.

„Zůstala jsem s hodně lidmi z Girony v kontaktu a s Laiou Palauovou, která se tam rozhodla uzavřít kariéru, jsme si psaly hodně teď během karantény. Když jsme tam hrály s Valencií pohár, tak jsem tam prožila moc hezké uvítání. Španělé jsou v tomto směru jiní, i když hráčka odejde, tak jí dál fandí a píšou mi po sociálních sítích, takže příští sezona by mohla být fakt fajn," očekává česká reprezentantka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články