Hlavní obsah

Dohrání sezony na Floridě přijde NBA na téměř čtyři miliardy korun

New York

Náklady na dohrání sezony v uzavřeném prostředí komplexu Disney Worldu na Floridě vyjdou podle ESPN vedení basketbalové NBA na 150 milionů dolarů (téměř čtyři miliardy korun). Celkově NBA předpokládá ztrátu miliardy dolarů mimo jiné z prodeje vstupenek vzhledem k tomu, že se po přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru liga rozhodla pokračovat v izolaci na neutrální půdě a bez diváků.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Náklady na dohrání sezony v uzavřeném prostředí komplexu Disney Worldu na Floridě vyjdou podle ESPN vedení basketbalové NBA na 150 milionů dolarů (téměř čtyři miliardy korun).

Článek

Do nákladů na Floridě se projeví každodenní testování všech zúčastněných na koronavirus, karanténa nakažených, zajištění bezpečnosti, stravování, dopravy a úklidu a dezinfekce všech prostor včetně tréninkových hal. Zápasy se mají hrát ve třech arénách.

Komisionář Adam Silver si od dohrávky sezony v uzavřeném komplexu slibuje bezpečnější prostředí pro 22 zúčastněných týmů, kde bude možné lépe kontrolovat a bránit šíření nákazy. "Nepůjde o dolary a centy, protože upřímně řečeno, hrát v tomto kampusu není vůbec ekonomické. Je to mimořádně nákladné," uvedl Silver v rozhovoru pro magazín Time.

Týmy by se měly do uzavřeného areálu začít sjíždět 7. července, restart ligy je plánovaný na 30. července.

Reklama

Související témata: