Hlavní obsah

Euroligový vítěz Bartoň bude v Brně asistentem trenéra

Významnou posilu do realizačního týmu získali basketbalisté Brna. Asistentem trenéra Lubomíra Růžičky se stal bývalý dlouholetý reprezentant a vítěz Evropské ligy Luboš Bartoň, který bude mít v klubu zároveň na starost výchovu mladých hráčů v projektu Next Generation. Brněnský klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: www.romanvalenta.com

Luboš Bartoň (11) na archivním snímku.

Článek

Během aktivní kariéry hrával Bartoň za Barcelonu, Řím, Nymburk, Badalonu či Valencii. S týmem Barcelony jako druhý Čech v roce 2010 vyhrál Euroligu. V uplynulé sezoně působil v americké univerzitní soutěži NCAA u týmu Baylor, kde byl asistentem trenéra Scotta Drewa. Mužstvo mělo zaděláno na skvělý výsledek, vyhrálo dokonce 23 zápasů v řadě, ale pandemie koronaviru vše zhatila.

I to byl jeden z důvodů, proč se Bartoň ocitl v Brně. "Měl jsem zamířeno za oceán, ale rozhodl jsem se pro Brno. Projekt Next Generation mi dává smysl a motivaci do další práce," uvedl Bartoň. Práce s mládeží pro něj nebude ničím novým. V Barceloně měl tři roky na starost rozvoj mladých hráčů. "Věřím, že jsem se tam naučil, jak má takový projekt fungovat. Chci se nadále posouvat výše v trenérské a manažerské kariéře," řekl Bartoň.

Současně s vedením projektu Next Generation bude Bartoň i jedním z asistentů trenéra Růžičky. "Známe se již od dob mého účinkování v Nymburce a v roce 2017 jsme spolupracovali u národního týmu. Jsem si jist, že postavíme Basket Brno na dobrých základech a na hodnotách, které povedou k dalšímu zlepšení v příštích letech," dodal Bartoň.

Reklama

Související témata: