Hlavní obsah

Williamson se vrátil na Floridu k dohrávce NBA

Mladá basketbalová hvězda Zion Williamson z New Orleans se po více než týdnu vrátil do komplexu u Orlanda na Floridě, kde se týmy NBA chystají na blížící se dohrávku sezony. Dvacetiletý Američan musí do karantény a ke spoluhráčům z Pelicans se připojí nejdříve za čtyři dny.

Foto: Sport.cz

Basketbalová hvězda Zion Williamson se brzy připojí k týmu

Článek

Williamson opustil Floridu kvůli vážným rodinným potížím 16. července. Jeho tým uvedl, že byl denně testován a výsledky kontrol na koronavirus byly negativní. Pokud by byl první muž loňského draftu v karanténě jen čtyři dny, mohl by za Pelicans nastoupit v úvodním duelu po restartu soutěže ve čtvrtek proti Utahu.

Kvůli zranění kolena z předsezonního období vstoupil Williamson do své debutové sezony v NBA až v lednu. V 19 utkáních před březnovým přerušením ligy kvůli pandemii koronaviru nasbíral průměry 23,6 bodu a 6,8 doskoku na zápas.

Sezonu elitní basketbalové soutěže dohrává v uzavřené "bublině" v komplexu Disney Worldu 22 nejlepších týmů dosavadního průběhu ročníku. Čeká je osm zápasů základní části a následné play off.

Reklama

Související témata: