Hlavní obsah

Kapitánka basketbalové reprezentace získala už páté angažmá ve Francii

Montpellier

Kapitánka basketbalové reprezentace Romana Hejdová získala angažmá už v pátém týmu francouzské ligy. Na sklonku týdne podepsala smlouvu s celkem Lattes Montpellier (BLMA), zatím ale pouze do Vánoc. V posledních sedmi letech působila ve Francii postupně v klubech Angers, Saint-Amand Hainaut, USO Mondeville a Landes, kde strávila poslední dvě sezony, a původně tam měla pokračovat i nadále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká basketbalistka Romana Hejdová a Gabriela Irimiaová z Rumunska.

Článek

"Ale pak se vrátila Valériane Vukosavljevičová (z USK Praha) a tým dal přednost francouzské reprezentantce, což jsem úplně chápala. Spolupráce byla domluvená, ale pak jsme ji utnuli, proto jsem najednou neměla angažmá," vysvětlila v tiskové zprávě bývalá hráčka Žabin, s kterými v roce 2006 vyhrála Evropskou ligu a kde po konci v Landes trénovala, či Valosunu Brno.

"Čekala jsem na angažmá, které bude pro mě zajímavé. Otevřená jsem byla všem nabídkám a bylo jich několik, ale agent je Francouz, takže má ve Francii nejlepší kontakty, a i proto to tak dopadlo," konstatovala dvaatřicetiletá křídelní hráčka. Podle webu francouzského klubu přišla jako náhrada za dlouhodobě zraněnou srbskou reprezentantku Anu Dabovičovou. "Smlouvu mám do Vánoc, tak uvidíme, jestli se vůbec tou dobou bude hrát," řekla Hejdová s poukazem na zhoršující se situaci s pandemií koronaviru v Evropě.

Reklama

Související témata: