Hlavní obsah

Hráčský agent splatil basketbalistovi po 17 letech vzniklou škodu

Jeho chyba stála Anthonyho Cartera v basketbalové NBA tři miliony dolarů, hráčský agent Bill Duffy ale slíbil škodu napravit a po 17 letech nyní celou částku (asi 65 milionů korun) splatil. Vyrovnání starých účtů potvrdil bývalý basketbalista listu New York Times.

Foto: Sport.cz

Basketbalista Anthony Carter

Článek

Duffy zmeškal v roce 2003 termín, do kterého musel informovat vedení Miami o uplatnění opce na další sezonu. V té by si Carter v dresu Heat vydělal 4,1 milionu dolarů. Kvůli prošlé lhůtě mu ale smlouva vypršela a basketbalista po nepříliš vydařeném ročníku získal nové angažmá jen za minimální plat 750.000 dolarů v San Antoniu.

Duffy se před zodpovědností za vzniklou finanční ztrátu neschovával a s Carterem vypracoval plán, jak mu škodu z vlastní kapsy uhradí. Po 17 letech nyní poslal poslední splátku.

Opomenutí nakonec vyšlo Duffyho draho jen finančně, a přestože byl případ v USA veřejně znám, jako hráčského agenta ho neodepsalo. Naopak si díky tomu, že svou chybu přiznal a převzal zodpovědnost, získal pověst loajálního a čestného poradce, jehož služeb nyní využívá například i vycházející hvězda Luka Dončič.

Ani Carter se od něho neodvrátil a s konstatováním, že každý chybuje, zůstal Duffymu po celou kariéru věrný. Do Miami se nakonec vrátil, od roku 2018 v Heat působí v realizačním týmu.

Reklama