Hlavní obsah

Mistrovští Lakers prodloužili smlouvu s křídelníkem Kuzmou

Los Angeles/Praha

Křídelní hráč Los Angeles Lakers Kyle Kuzma vstoupí do sezony NBA s jistotou pokračování v týmu úřadujících šampionů i v dalších letech. Klub s pětadvacetiletým hráčem pohybujícím se na hraně základní sestavy uzavřel novou smlouvu platnou od příštího ročníku, podle zámořských médií mu tříletý kontrakt zajistí 40 milionů dolarů (864 milionů korun).

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Basketbalista Los Angeles Lakers Kyle Kuzma.

Článek

Kuzma za Lakers hraje od roku 2017, kdy si jej jako 27. hráče v pořadí draftu vybral Brooklyn, který jej pak do kalifornského klubu vyměnil. V prvních dvou sezonách nastoupil do 147 zápasů, z toho ve 105 v základní sestavě.

V té minulé, ovlivněné pandemií koronaviru, odehrál po příchodu hvězdného Anthonyho Davise 61 utkání a devět jako člen základní pětky. V play off nechyběl v žádném z 21 zápasů a k zisku titulu přispěl v průměru deseti body. V základní části si drží dlouhodobý průměr 16 bodů na zápas.

"Za poslední tři roky udělal ohromný pokrok a v minulé sezoně hrál v mistrovském týmu jednu z klíčových rolí," uvedl v prohlášení generální manažer losangeleského klubu Rob Pelinka.

Reklama