Hlavní obsah

Český pohár basketbalistů bude hrát letos jen 12 týmů

Praha

Český pohár basketbalistů bude hrát v této sezoně kvůli koronavirové krizi jen dvanáct profesionálních celků. Přímo do Final Eight se kvalifikovaly čtyři nejlepší týmy z uplynulé ligové sezony Nymburk, Opava, Svitavy a Pardubice. V osmifinále se 20. a 27. ledna utkají dvojice Kolín - Děčín, Ústí nad Labem - USK Praha, Ostrava - Brno a Hradec Králové - Olomoucko. Finálový turnaj bude od 10. do 14. února hostit Sportovní centrum Nymburk.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Nymburku po skončení zápasu s Dijonem.

Článek

"Vzhledem k zastavení neprofesionálních soutěží musela být zrušena také základní část Českého poháru. Basketbal nyní mohou hrát jen profesionální kluby, a tak je jasné, že o vítězi letošního poháru se rozhodne mezi nimi. Výbor České basketbalové federace schválil formát Final 8, který dává šanci na pohárový triumf více týmům z Kooperativa NBL," uvedl v tiskové zprávě marketingový ředitel CZ Basketball Martin Peterka.

Na pátý triumf za sebou a celkově patnáctý bude útočit Nymburk, který loni v polovině února porazil ve finále v Plzni USK Praha 100:94 po prodloužení. Letošní osmifinálová část se bude hrát na dva zápasy a o postupujících bude rozhodovat celkové skóre. Finálový turnaj už je na jeden zápas.

Reklama