Hlavní obsah

Drama! Loupež? Není to fér, běsnil po prohře v Nymburce italský kouč. Ukradli nám prachy, stěžovali si hráči

Nymburk

Infarktovým závěrem to nekončilo. Nymburská radost po výhře 90:89 kontrastovala se zlobou soupeře, jehož trenér na tiskovce po úterním zápase Ligy mistrů běsnil. Ke všemu pak basketbalisté Dinama Sassari tvrdili, že jsou bez peněz. Hráčům měl kdosi v šatně sebrat veškerou hotovost. Volala se policie, nepříjemná dohra. Středočeský klub odmítl, že by pochybil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Nymburka Oren Amiel udílí pokyny hráčům v závěru utkání.

Článek

"Skvělá organizace a pohostinnost v Nymburce, České republice. Při zápase basketbalové Ligy mistrů se nám někdo vloupal do šatny, prošacoval všechny naše tašky a bundy a sebral nám hotovost," napsal na sítě zlobně a určitě i s notnou dávkou sarkasmu chorvatský pivot Miro Bilan.

Připomněl, že se tak stalo v době opatření proti covidu. „Všechno v této zemi je uzavřené a nemůžete nikam jít, dohromady tu v tělocvičně bylo snad 60 lidí," psal nazlobeně. „A stane se taková sračka."

Podle vyjádření Nymburka soupeř o krádeži informoval zhruba půl hodiny po zápase. Klub povolal policii. "Ta vyšetřování přebrala a soupeř odjel domů. Nymburský klub odmítá, že by z jeho strany došlo k nějakému pochybení," uvedl český mistr ve vyjádření pro média.

Podle zástupců Sassari byla šatna zamčená. Stopy násilného vniknutí nenašla údajně ani policie. "V prostorách haly je bezpečnostní služba, která se stará o to, aby se do ní nedostala osoba nesouvisející s pořádáním zápasu. Celá organizace utkání probíhala stejně, jako při všech předchozích zápasech, kdy k žádným problémům nedošlo. Za celou dobu působení nymburského klubu v evropských pohárech nikdy nic takového hlášeno nebylo. Mrzí nás, že k něčemu takovému došlo, že tento incident špiní jméno našeho klubu a že zcela zastínil dění na hřišti," sdělil podle ČTK klub.

Trenér hostů Gianmarco Pozzecco už před tím ze sebe chrlil, jak nespravedlivý byl pro jeho tým závěr zápasu a že rozhodčí chybně přiřkli v posledních okamžicích duelu míč Nymburku. Ten z toho vytěžil vítězné body pouhé dvě vteřiny před koncem zásluhou Haydena Daltona. Kouč vášnivě upozorňoval, že krátce před tím sudí kontrolovali při jiném sporném momentu video, v závěru už ale na jeho prosby a žádosti o basketový VAR nereagovali. Divil se tomu.

„To není fér," opakoval snad devětkrát při hodnocení zápasu. „Moji hráči sem jedou k zápasu 25 hodin... Prosil jsem je (rozhodčí), ať se jdou podívat. Byl jsem si jistý, že se (Obasohan) dotkl míče poslední. A oni nešli," běsnil a s nějakým pokračováním tiskovky si moc hlavu nelámal.

„Řekni jim nějakou hloupost a jedem," nabádal svého svěřence.

Reklama

Související témata: