Hlavní obsah

Kalifornie se toho nebojí! Navzdory koronaviru se vrací fanoušci do hal i tady

Los Angeles

Od poloviny dubna se budou moct fanoušci vrátit na sportovní zápasy v nejlidnatějším americkém státě Kalifornii, kde sídlí řada klubů elitních soutěží. Zmírnění opatření proti šíření koronaviru umožní podle agentury Reuters zaplnit kapacitu hal a stadionů z deseti procent nebo maximálně 2000 lidmi. Pokud budou mít všichni návštěvníci negativní test nebo potvrzení o očkování, může být naplněno až 35 procent hlediště.

Foto: Hector Amezcua, ČTK/AP

Hráči Lakers se už brzy budou moci, stejně jako ostatní kalifornské týmy, představit před několika set diváky v hledišti.

Článek

"Jsme neuvěřitelně nadšení, že stát Kalifornie zveřejnil podmínky, které umožní fanouškům Lakers vrátit se do Staples Center. Teď musíme dokončit ve spolupráci s hygienou naše plány na bezpečný návrat fanoušků, které poprvé znovu uvítáme 15. dubna v utkání s Bostonem," uvedli úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers, kteří se rozhodli až po návratu fanoušků vytáhnout v hale transparent připomínající zisk 17. titulu.

Ve Staples Center hrají i konkurenční Clippers a hokejisté Kings. V Kalifornii jsou doma i basketbalisté Sacramenta a Golden State a další týmy NHL Anaheim a San Jose.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Los Angeles Lakers (@lakers)

V jiných státech USA už se haly omezenému počtu hokejových či basketbalových fanoušků otevřely.

Reklama

Související témata: