Hlavní obsah

Wiggins se nechal naočkovat a může hrát v NBA i domácí zápasy

Hvězdný basketbalista Andrew Wiggins z Golden State se přece jen nechal očkovat proti koronaviru a bude moci hrát v NBA i domácí zápasy. O ně by bez vakcinace v nadcházející sezoně přišel vzhledem k místnímu nařízení v domovském městě jeho klubu San Franciscu, které vyžaduje alespoň jednu dávku pro povolení ke vstupu do hal při hromadných akcích.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Hvězdný basketbalista Andrew Wiggins z Golden State

Článek

"Je očkovaný a další otázky k tomu nebudu komentovat," řekl trenér Warriors Steve Kerr novinářům po nedělním tréninku před cestou týmu do Portlandu k prvnímu přípravnému utkání na sezonu.

Šestadvacetiletý kanadský křídelní hráč, který se v roce 2014 stal díky volbě Clevelandu jedničkou draftu, očkování proti covidu-19 dlouhodobě odmítal z náboženských důvodů. Požádal vedení NBA o výjimku, to ji ale zamítlo. V zámořské lize čeká Wigginse osmá sezona, dosud za Minnesotu a Golden State odehrál 530 zápasů s průměrem přes 19 bodů na utkání.

Očkování v NBA povinné není, ale hráče bez aplikované vakcíny čeká řada omezení. Lokální opatření v některých městech, jakým je vedle San Francisca i New York, zakazuje neočkovaným osobám přístup do hal při větších akcích.

Z dalších hvězd tak hrozí absence při domácích zápasech například Kyriemu Irvingovi z Brooklynu, bez vakcíny je pode médií v současnosti zhruba 40 basketbalistů. Povinnost očkování proti koronaviru odmítla hráčská asociace, platí ale pro rozhodčí, trenéry či členy realizačních týmů.

Sezona NBA začne 19. října, v neděli odstartovala zápasová příprava zahajovacím duelem mezi Los Angeles Lakers a Brooklynem (97:123).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články