Hlavní obsah

TEST: Sportovní podprsenka Mizuno Alpha ‒ alfa samice ve vašem šatníku

Kateřina KašparováSport.cz

Znáte to, na první pohled to nevypadá dobře, ve sprše to pálí a při běhu to není příjemné. Především, když jste na závodě, sluníčko pere, do jedné ruky berete ionťák, do druhé vodu a těšíte se, až ji na sebe vylijete. Ochlazení vystřídá nepříjemné pálení, které sice odvede pozornost od bolavých nohou, ale je to taková „Sofiina volba“. Viníkem nejsou naše prsa, ale věci, které se kolem nich „pohybují“. Hrudní pás a podprsenka.

Sportovní podprsenka Mizuno Alpha

Článek
Fotogalerie

Ale obě věci jsou tak potřebné a vazelína není všude pomáhající. Můžete se rozhodnout běhat bez hruďáku a doufat, že to přejde. Můžete běhat jen s hruďákem, ale já bych si připadala tak trochu nahá. Anebo můžete vybrat prádlo, které sedne, po kterém nebudete vypadat jak po boji a ve sprše křičet bolestí. Sama mám dodneška ve výstřihu památky na Čínu, kde jsem se sedřela do masa. Pod prsy mám jizvy jako po plastice, akorát že při pohledu do zrcadla to byla plastika na zmenšení.

Smířila jsem se s tím, že každý sport s sebou nese nějaké bolístky, patlala na sebe hafo vazelíny, a pak ječela ve sprše. Ale jednoho dne mi přišla domů sportovní podprsenka v mé milované svítivě zelené s názvem „Alpha" od japonského producenta. Vypadala pěkně, ale má důvěra v širokou gumu nebyla valná. No, vzala jsem ji nejdřív testnout na trénink, hruďák samozřejmě taky. A dobrý. Netlačila, žádné nové odřeniny nepřibyly. Druhý den jsem běžela jen v ní a kraťasech a super. Výhodou je, že tuhle podprdu můžete nosit jen tak, bez tílka, protože prostě vypadá dobře, a navíc se u ní člověk, teda spíše žena, opálí.

Sportovní podprsenka Mizuno Alpha - svítivá zeleň prokázala svou závodní způsobilost.

K technickým údajům: Alpha dýchá, vlhkost posbírá, nezpůsobuje újmu v podobě odřenin ani v největších vedrech. Za to může zřejmě konstrukce plochých švů BlindStitch, které zabraňují odírání, a taky lépe sedí na těle. A žádné obavy z delších běhů, zvládá krásně i běh na 24 hodin. A obávaná široká guma – lem, je naopak výhodou, protože perfektně padne. A kromě toho má podprsenka reflexní prvky, které oceníte ve večerních hodinách. Poslední technologií je Mizuno Dynamotion Fit for Running. To je důvod, proč podprsenka sedne, padne a ani o ní nevíte. Chcete-li odbornější vysvětlení, je založena na 3D analýze ženského těla v pohybu. Materiál je z většiny polyester, 12 % tvoří elastan. Peru v pračce stejně jako jiné sportovní oblečení. Dostupné velikost jsou XS až XXL ve dvou barvách ‒ svítivě zelené a černé.

Reklama

Související témata: