Rubriky:

Co na talíř

Rudá bomba nejen po běhání: červená čočka na zelenině s restovaným tofu

15. ledna 2017 07:58 - Praha

Za okny mrzne, až praští, oddalujete dnešní dávku tréninku na pozdější hodinu a v rámci prokrastinace přemýšlíte, jak se správně namotivovat? Co třeba zdravým, chutným, lehkým a rychle připraveným pokrmem, který na vás bude po běhu čekat? Toto bezmasé jídlo plné potřebných vitamínů, lehce pikantní chuti a hravé červené by v těchto sluncem nepolíbených časech nemělo chybět na vašem stole!

Na oleji si orestujeme nakrájenou šťavnatou cibuli společně s výrazným česnekem, zázvorem, čili papričkou a nezbytným kari. Po změknutí cibulky přidáme kousky celeru a nakrájené mrkve. Promícháme a dle potřeby přidáme olej. Zlehka směs osmahneme a přihazujeme nakrájenou kapii.

VYZKOUŠEJTE TAKÉ: Bezlepkové řízečky na zdravém talíři

Zeleninu necháme na mírném plamenu restovat a v mezičase si uvaříme červenou čočku (5-7.minut) a do křupava si orestujeme tofu. Čočku zcedíme a přimícháme do pánve se zeleninou. Fantazii se při servírování a zdobení meze nekladou, tak můžete směs zasypat například křupavým tofu a dozdobit jarní cibulkou. Dobrou chuť!

INGREDIENCE
400 g červené čočky
2x paprika kapie
3x cibule
4x mrkev
1x menší celer
1x tofu (uzené)
1x čili paprička
1x zázvor (dle chuti)
2 stroužky česneku
2 lžíce červeného kari
Martin Pagáč, Sport.cz

Časová osa: Co na talíř

Filtr článků - Co na talíř


Kalendář akcí

Kdykoliv prosinec leden 2020 únor 2020 březen 2020 duben 2020 květen 2020 červen 2020 červenec 2020 srpen 2020 září 2020 říjen 2020 listopad 2020 Všechny typy závodu Méně než 10 km 10km – půlmaraton Půlmaraton – maraton Více než maraton Všechny kraje Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královéhradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Kraj Vysočina
Nenalezena žádná událost
-

Místo startu:

Mapa

Čas startu:

Startovné:

Tratě:

Poznámka:

Oficiální stránky

Další akce