Hlavní obsah

Místo pozvánky na svatbu rozesílal tréninkové plány

Brooklyn

Mít na svatbě šest desítek pozvaných hostů a všechny donutit k pohybu? V našich končinách se to zdá být nemožné, v americkém Brooklynu se něco takového skutečně podařilo. A navíc vlastně ani nešlo o donucování, ale dobrovolný akt spřízněnosti a přátelství. Asi bude záležet také na tom, v jakých kruzích se člověk pohybuje. V tomto případě šlo o kruhy maratónské.

Foto: Profimedia.cz

Nevěsta na útěku? Všichni na útěku! (ilustrační foto)

Článek

Joel Tse a Amanda Hughes, oba ve věku 39 let, spojili svoji svatbu s oficiálním Brooklyn Half Marathonem. Poznali jeden druhého v roce 2009, jak jinak než při tréninku. Zrovna se připravovali na obrovský New York City Marathon v rámci charitativního programu pro postižené leukémií. Dalších dlouhých pět let se vídali při společných trénincích městem. Pět let spolu běhali, až pak spolu začali chodit. „Když běháte, vídáte svoje tréninkové partnery snad ještě více než všechny své ostatní přátele," říká k tomu dnes s úsměvem Amanda.

Jednoho dne požádal Joel Amandu o ruku při cestě za jejími rodiči. Pomalu začala být svatba na pořadu dne a oba tušili, že běh by měl být nějakou součástí jejich společného historického okamžiku. Původně přemýšleli o zorganizování nějakého zábavného výběhu jako poděkování běžecké komunitě, bez níž by se asi ani nepotkali. Byl určen den svatby. A pak se zjistilo, že v tentýž den se v Brooklynu běží půlmaratón. Bylo rozhodnuto.

Joel kromě práce pro jednu pojišťovnu také působí jako trenér. Svým přátelům tak mohl rozeslat pozvánku na svatbu ve formě čtyřměsíčního tréninkového plánu. A následně už nezbývalo nic jiného než se ve stanovený den sejít na startu. Bylo stanoveno „konverzační tempo", při němž mohli být všichni pospolu a trochu si i popovídat. Jejich společný cílový čas činil 2 hodiny 13 minut, což vůbec není špatné. „Neumím si představit lépe strávený svatební den. Měli jsme tolik času, který jsme mohli strávit s našimi hosty, mnohem více, než je tomu zvykem na klasických svatbách. Jsem opravdu šťastná, že se s námi rozhodlo běžet tolik lidí," prohlásila vděčná Amanda.

Po překonání cílové čáry už nezbývalo než zajít do sprchy, převléknout se a regenerovat na svatební hostině.

Dokážete si představit, že byste svou svatbu strávili ve sportovním stylu?
No, tak určitě!
51,7 %
Těžko říct, záleželo by i na drahé polovičce.
19,4 %
Ne, svatba by měla být hlavně svátkem nezřízené konzumace.
28,9 %
Celkem hlasovalo 263 čtenářů.

Reklama

Související témata: