Hlavní obsah

Osm bratrů si ze závodů udělalo rodinný večírek

Málokdo se dnes může pochlubit tím, že má sedm bratrů. Málokdo se dnes může pochlubit tím, že se svými sedmi bratry sdílí jednu a tutéž vášeň. Osm sourozenců Rancourtových to tvrdit může. Na 20. ročníku kanadského Québec City Marathon se objevili všichni ‒ aby si z něj udělali opravdovou rodinnou party.

Foto: facebook S. Rancourt

Osm bratrů, jedna vášeň.

Článek

Osm bratrů se nedělního rána vydalo společně na trať městského maratónu v Québecu, aby jeho 42 195 metrů proměnili ve svůj památný rodinný den. René, Sylvain, Bernard, Jasmin, Sylvio, Benoit, Alain a Roland mají společně na svém kontě už přes tři stovky nejrůznějších maratónů.

Sedmašedesátiletý Benoit platí v rodině za nejostřílenějšího. Konkrétně v Québecu běžel každý ročník městského maratónu hned od jeho vzniku v roce 1998, tedy všech jeho 20 ročníků. Zároveň byl pro něj ten letošní už 123. úspěšně zdolaným maratónem. Při poslední společné akci sourozenců Rancourtových byl ale tím nejrychlejším René, který protnul cílovou linii v čase 3:14:17. Ani Sylvain si nevedl špatně a visel Renému za patami celou první polovinu závodu. V závěru už mu ale nezbylo tolik sil a za bratrem zaostal o necelých pět minut časem 3:19:01. Bernard byl dokonce první ve své věkové kategorii. Devětapadesátiletý Roland uzavřel v cíli bratrský peloton se stále dobrým časem 5:11:06, přičemž se začal pravidelně věnovat pohybovým aktivitám až po prodělání mozkové příhody.

Poslední srpnová neděle nebyla ani zdaleka jediným dnem, kdy se maratónské cesty bratrů spojily v jednom závodě. Květnový maratón v Ottawě si nadělilo hned sedm bratrů najednou, přičemž René, Jasmin a Bernard proběhli celou trasu společně ve skvělém čase 3:21:37. A mají další smělé plány. Benoit chce za svého života stihnout uběhnout alespoň 150 maratónů.

Ačkoli jsou bratři sportovci tělem i duší, nebrání se ani zdravě živému společenskému životu. K jejich pravidelným společným oslavám v cíli jednoznačně patří i pěnivý nápoj z chmele. „Kouřit už asi nikdy nebudeme, ale pivo si nedokážeme odepřít a po závodě si společně otevřeme pár plechovek. Snažíme se nebrat se moc vážně a všechno si taky pořádně užívat," shodují se jednomyslně. V Québecu patřila jejich osma ke 1260 účastníkům výročního maratónu.

Reklama

Související témata: