Hlavní obsah

UDĚLEJ SI SÁM: Magnetické přichycení startovního čísla ‒ rychle, levně, profesionálně

René KujanSport.cz

Pokud jste si už stejně jako já rozervali několik zánovních závodních triček zavíracími špendlíky od startovních čísel, určitě jste si kladli mnohokrát otázku, jestli by to nešlo udělat lépe. A zároveň tak, aby to opravdu drželo. Odpovědí najdete hned několik, každá má jistě své výhody i nevýhody. Magnetické řešení v sobě skrývá jednoduchost a eleganci, přičemž vás nemusí stát ani tolik, co jedno podoběhové pivo v nedaleké restauraci.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Magnetické upevnění startovního čísla ‒ profesionálně, rychle, levně

Článek

Na trhu už nějaká magnetická řešení existují, jejich cena vás ale přivede minimálně k zamyšlení. Vaše zamyšlení bude o to hlubší, až zjistíte, že opravdu silné profesionální magnetky můžete mít doslova za pár korun. Prozkoumáte-li problematiku ještě blíže, budete určitě překvapeni, kolik nejrůznějších druhů, rozměrů a provedení magnetů si vlastně můžete k výrobě vlastního upevňovacího systému pořídit.

Výroba je tady slovo velmi nadnesené a v žádném případě se jím nenechte zmást. V podstatě stačí koupit osm magnetků, čtyři z nich postupně umístit pod triko a čtyři k nim připojit z druhé strany přes startovní číslo. A máte hotovo.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Osm malých magnetků vás vyjde levněji než podoběhové pivo.

archiv autora

Vaším nejtěžším úkolem bude vybrat magnetky, které vás svým vzhledem a silou nejvíce osloví. My jsme sáhli po kotoučových neodymových s niklovou povrchovou úpravou. Fajnšmekr může zvolit i neodymové magnetky se zlaceným povrchem. A cena? Nesmějte se! Čtyři koruny za kus. A za ten pozlacený? Úplně stejně!

Foto: archiv autora, Sport.cz

Na maratonu může selhat cokoli, upevnění startovního čísla by to ale být nemělo!

archiv autora

poniklovaný kotoučový magnet KT-10-03-Npozlacený kotoučový magnet KT-08-03-Z
Ø 10 mm, výška 3 mmØ 8 mm, výška 3 mm
magnetická síla 1,8 kgmagnetická síla 1,2 kg
cena 4 korunycena 4 koruny
zdroj: unimagnet.cz

Takže celkové náklady na spolehlivé připevnění startovního čísla se „vyšplhají" až na závratných 32korun!!! A můžete je používat zas a znovu, to se ‒ stejně jako severní zemský pól ‒ neochodí.

Vytvořeno ve spolupráci s Unimagnet.cz.

Reklama

Související témata: