Hlavní obsah

TEST: Trubicový šátek Reebok One Series Running Tube Scarf ‒ hravý pomocník do zimy

René KujanSport.cz

Pořádná zima se prý na nás podle rosničkářů zatím nechystá, ale teploty už přeci jen klesají do nížin tak zrádných, že se i horkokrevný běžec musí alespoň trochu zahalit. Pořádné rukavice a teplý šátek na krk patří dnes k jeho základní výbavě. A když už jsme pro vás chtěli otestovat šátek, nevybrali jsme jen tak nějaký obyčejný kousek. Tenhle má vlastní, osobitý charakter.

Foto: René Kujan, Sport.cz

Sami uprostřed hlubokého zimního lesa... budete rádi, že máte šátek.

Článek
Fotogalerie

Trubicových, nebo také někdy tunelových, šátků je na trhu celá řada. Od tenkých po silnovrstvé. Od vyloženě letních po výrobky s vysokou gramáží, s nimiž byste si mohli troufnout třeba i do Grónska. Reebok chtěl všechny výhody různých gramáží spojit do jednoho šátku. A to se mu povedlo. Navíc svůj produkt vybavil skvělou grafikou. Jen nám něco našeptává, že bude asi převážně vyhovovat mužům, ačkoli jeho velikost je univerzální, možnost použití tak říkajíc unisex, vhodné jak pro muže, tak pro ženy.

Tolik možností a tak málo času

Každý z trubicových šátků lze použít zhruba patnácti různými způsoby. Od prostého navlečení na krk, přes kuklu, čelenku, šátek do copu až po potítko na zápěstí. Toto všechno můžete s šátkem s grafikou lebky vyvádět také. Když jej ale jednou navléknete na krk, už ho pravděpodobně nebudete chtít sundat.

PLUSY
výborné zateplení krku a obličeje či hlavy
povedený design
úctyhodná délka
MÍNUSY
design určen spíše pro muže
pouze jedna barevná kombinace
CENA
kolem 500 korun

Čeká vás přes 20 centimetrů jemného, hřejivého flísu a 30 centimetrů jemnější tkaniny. Dohromady tak má šátek přes půl metru. A už tímto svým štědrým rozměrem se dosti vymyká. Flísová část náramně dobře zateplí krk, zatímco elastická látka nad ním zprostředkuje jemný dotek se spodní čelistí či obličejem v případě, že si šátek přetáhnete až přes nos. Tuto úpravu oceníte hlavně při nižších teplotách, kdy už vaše plíce nebudou chtít nabírat mrazivý vzduch přímo.

Mnoho čepic v jednom

Troufám si odhadnout, že druhou nejpoužívanější variantou nošení šátku bude „čepice". Tady jste optimálně vyzbrojeni do vyšších i nižších podzimních a zimních teplot. Pokud je teplota ještě docela ucházející, navléknete na hlavu šátek jemnější textilií napřed a flís necháte volně splývat po zátylku a krku. Pokud jsou teploty nižší, uděláte to přesně obráceně ‒ teplejším flísem na hlavu. Pokud by teploměr klesal ještě níže, lze využít i druhou, tenčí vrstvu na pokrytí hlavy.

Pořádný chlap či recesista (případně recesistka) ocení velmi pěknou grafiku lidské lebky v části, která bude natažena přes obličej nejčastěji. Z levé strany design doplňuje logo výrobce v reflexní úpravě. Pokud vás někdo ještě v daném šátku neviděl, můžete s ním užít ještě docela dost legrace. Za případné psychické či fyzické újmy vystrašené či strašící osoby ovšem výrobce neručí. Hodně zábavy v příjemném teple, zvláště pak při běhu!

Reklama

Související témata: