Hlavní obsah

TEST: Tričko Salming Running LS. Druhá kůže do chladnějších dnů

Pavel NovotnýSport.cz

Začal jsem ho oblékat v zimě a při večerních výbězích jsem se k němu pravidelně vracel až do nástupu letních tropů. Kdo je můj nový běžecký parťák? Tričko Salming Running LS, dlouhorukávový příbuzný klasického „téčka", materiálově navíc doplněný o pružný elastan, které jde zcela v duchu razantního a úspěšného vstupu švédské firmy do běžeckého segmentu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tričko Salming Running LS jsme vyzkoušeli.

Článek
Fotogalerie

Až do nedávna jsem měl Salming osobně spojený především s florbalem. A kdesi v temných koutech paměti se ještě rýsovalo jméno jejího zakladatele, legendárního hokejového obránce Börjeho Salminga, takového švédského Jágra, který jako jeden z prvních Evropanů udělal v 70. a 80. letech díru do světa v NHL a končil až po čtyřicítce zkraje devadesátek jako modla nejen na rodném severu.

To se ale mělo rychle změnit. Jako první mi do oka padly hodně povedené a lehoučké boty Speed a hned po nich minimalistické Xplore 2.0. V oku se mi uchytily také vychytané běžecké trenýrky a následně se mi do ruky dostalo i běžecké triko s dlouhým rukávem.

Kamarád do chladnějšího počasí

O tričku sám výrobce říká, že je jako stvořené do chladných dnů. Pohodlí a pocit jako v bavlnce zajišťuje zateplený polyester namíchaný s elastanem, který zajišťuje dostatečnou pružnost a příjemné obepnutí těla. To podporuje i promyšlené umístění švů, zvlášť patrné v horní oblasti zad.

Salming se u svých triček zaštiťuje technologií CoolFeel, která má běžce udržet déle v teple a suchu. Tuto formuli mohu potvrdit pouze částečně, protože se při sportu technologie-netechnologie potím jako čuně. I tak měl ale i při několik hodin trvajících zátěžích navrch příjemný pocit a odvod potu od těla fungoval.

Běh, kolo, běžky

Jak již bylo výše řečeno, tričko jsem začal oblékat ještě během zimy, kdy prošlo úspěšným testem jako základní vrstva při výbězích i v běžecké stopě a kdy jsem několikrát ocenil díry na palce v dolní části rukávů umocňující tepelný komfort. Jen co vykoukly první sněženky, osvědčilo se i jako součást cyklovýbavy. A protože rodinné povinnosti zavazují a na trénink často zbývá čas až po setmění, natahoval jsem ho přes hlavu až donedávna. S nástupem opravdového tepla už bylo nicméně třeba odlehčit.

Za těch několik měsíců jsem u trika nezaznamenal vyloženě negativní vlastnost. Jen jednou při delším výběhu odnesly dlouhodobé tření bradavky. A samozřejmě, polyester není vlna, tudíž tričko musí častěji do pračky. Což však není nic, co by mělo na funkci zásadní vliv.

PLUSY
pohodlné běžecké triko, či jako základní „poťák“ ve více vrstvách oblečení
rychleschnoucí
v zelené barvě výrazné i za snížené viditelnosti
MÍNUSY
polyester je náchylnější k „chytání pachů“ a může dřít
CENA
kolem 800 korun

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata: