Hlavní obsah

TEST: Reebok překvapil ledvinkou. Nakonec nejen jí

Libor KalousSport.cz

Klíče, kapesník, telefon, krém, peníze, zubní nit, karta na městskou hromadnou dopravu, naditá kreditka, voda, sluchátka. To vše na běhání? Ano, jde to, otestovali jsme ledvinku a ruční držák na vodu a telefon od Reeboku. Došli jsme ke dvěma závěrům. Jednou maximální spokojenost, podruhé rozpaky a odpověď, že tohle na delší běhání určitě není.

Foto: Archiv: Sport.cz

Ledvinka se opravdu osvědčila. Opravdu se do ní hodně vejde. A vešlo by se i více.

Článek
Fotogalerie

Ledvinka obstála bez problémů. Žádné upínání na umělohmotnou klipsnu, ale na suchý zip, který ani jednou nepovolil. Osvědčil se i širší pásek, který nedrhl na holém těle, což při běhání každý ocení. Největším plusem tohoto výrobku je, že je dvojitý a pružný, myšleno jeho úložná část.

Kapsa na první pohled vypadá, že se do ní moc nevejde, ale pokud je prázdná, je druhá část ohnuta a schována na zadní straně. Když ledvinku otevřete, vložíte ruce dovnitř, obě dlaně se dovnitř vejdou, což by při prvním pohledu nikdo neočekával.

Sportovní ledvinka Reebok je vyráběna v černé barvě, kde okolí zipu je svítivě žluté a vrchní část má design se světlými tečkami. Jde o praktický doplněk, která je vhodný i při nošení ve volném čase.

Pokud rádi běháte s telefonem a menšími věcmi, které vás nezatíží, tato ledvinka vám pomůže. Drží, dobře vypadá, hodně se do ní vejde. Cena se pohybuje kolem pěti set korun.

PLUSY
Dobře drží
Velký prostor pro věci
MÍNUSY
Nebyly nalezeny

Pokud při běhání musíte pít, můžete použít od stejné firmy ruční držák na láhev s vodou, z druhé strany můžete vložit telefon. To vše v jednom balení a do jedné ruky. Barevné provedení je totožné jako u ledvinky, ale spokojenost je na jiné úrovni. Ale nejdříve trochu popisu.

Výhodou je, že si můžete nastavit popruh podle velikosti vaší láhve. Vhodný se jeví půllitr. Poté ruku jen prostrčíte, láhev nemusíte ani svírat prsty, drží pevně. Část na telefon je dvojitá, má vnitřní kapsu, například na kreditní kartu, kapesník. Do velké kapsy, kam se vejdou bez problémů i chytrý telefon, je umístěn z vrchu otvor pro kabel od sluchátek. Na čelní části je velký bílý nápis RUN, a to je právě trochu problém.

Esteticky je vše v pořádku, ale zkuste si představit, že vyběhnete, stačí i na pět kilometrů. Pocítíte, že tohle nebude ideální spojení. Běžet a držet v ruce láhev s vodou, po chvíli si připadáte jako byste měli v ruce činku, k tomu za chvíli ruka uvadá, začne pociťovat únavu, padá dolů.

K tomu si připočtěte navíc telefon a kabel od sluchátek, který se před vámi mihotá přesně podle pohybu vaší ruky. Takto se po chvíli budete soustředit na unavenou ruku, rameno a létající kabel. Můžete si držák na vodu přendat do druhé ruky, ale chcete při tréninku běhat nebo řešit držák na vodu a kabel?

PLUSY
Láhev pevně drží
MÍNUSY
Není ideální pro delší běhy
Po pár minutách bolí ruka

Reklama

Související témata: