Hlavní obsah

Dahlmeierová začala tři týdny před sezonou s lehkým tréninkem

Mnichov

Královna posledního mistrovství světa v biatlonu Němka Laura Dahlmeierová začala po vážných problémech s imunitou s lehkým tréninkem. Sezona přitom začne za tři a půl týdne, první Světový pohár hostí Pokljuka.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Laura Dahlmeierová v akci.

Článek

Pětadvacetiletá Dahlmeierová je dvojnásobnou olympijskou vítězkou z letošních her v Pchjongčchangu a na MS loni v Hochfilzenu vyhrála pět zlatých medailí ze šesti možných. Jen ve sprintu ji porazila jako jediná Gabriela Koukalová.

Na podzim si však hvězdná Němka musela dát pauzu a místo přípravy nechala tělo odpočívat. Nyní si pomalu začíná zvykat na zátěž, vše pod dohledem lékařů. V sobotu s reprezentací na závěrečné soustředění do Norska nicméně neodletí. "První krůčky v návratu do tréninku," napsala na facebooku k fotografii z běžeckého pásu.

Dahlmeierovou pronásledovaly zdravotní problémy už během letní přípravy. V červenci utrpěla po pádu na kole tržnou ránu na stehně, poté byla na operaci se zubem moudrosti a tréninkový plán jí následně začaly komplikovat vleklé a opakované infekce.

Reklama

Související témata: