Hlavní obsah

České biatlonisty možná nepoznáte! Změnili skoro všechno, co šlo

Praha

Biatlonovým fanouškům může pár závodů trvat, než se opět naučí rozeznávat český tým. Oranžovou na čepicích střídá bílá, naopak kombinézy budou laděné do černa. Jak budou vypadat, uvidíte i v následujícím videu.

Biatlonisté vstupují do sezony s řadou novinek a bílou čepicí.Video: Sport.cz

 
Článek

„Neznamená to, že bychom se chtěli odít do smutečního hávu,“ vtipkoval bývalý šéftrenér a nyní sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. „Ale černá je univerzální barva a prvky trikolóry zůstaly zachovány,“ vysvětluje.

Jak se nová kombinace líbí závodníkům? „Pěkné, jen si budeme asi chvíli zvykat,“ tušila Veronika Vítková. „Doufala jsem, že budou trochu světlejší, ale hezké,“ říkala Markéta Davidová. Přechod na bílé čepice je zase důsledkem výměny generálního partnera, kdy německou firmu Viessmann střídá Česká pojišťovna.

Pro radikální změnu se rozhodl i stříbrný olympijský medailista Michal Krčmář, když vyměnil pažbu a ozvláštnil ji národními symboly. „Hlavní motiv byl ten, že Ondra Moravec přišel s novým úchopem zbraně ve stoje, který mi vyhovoval, tak jsem věděl, že po sezoně na něj přejdu,“ vysvětluje Krčmář.

Oslovil tedy truhláře Josefa Šenberka a finální grafickou podobu ladil s Romanem Vítkem, který designuje i helmy hokejových gólmanů. „Chtěl jsem tam promítnout naši zem, ale vyhnout se tradičnímu červenomodrobílému motivu. Tak jsem se rozhodl tam nechat vyobrazit lva,“ vysvětloval.

Reklama