Hlavní obsah

Biatlonová hvězdička vletí naplno mezi dospělé. Po večerech bude psát o koních

Michal OsobaPrávo

Biatlonově dospěla, z talentované juniorky se stává stabilní součást dospělého A týmu. Markéta Davidová symbolizuje nastupující generaci, která by mohla dělat fanouškům radost třeba na příští zimní olympiádě v Pekingu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Markéta Davidová (vlevo).

Článek

Jednadvacetiletá blondýnka si ale očekáváními nenechává kazit náladu. „Není to těžké vytěsnit, já si ani nepřipadám jako nějaký velký talent," ujišťuje dívka, která se letos stala juniorskou mistryní světa ve stíhačce a na olympiádě se blýskla patnáctým místem ve sprintu.

Teď už ji čekají bitvy jen mezi dospělými. „Já už mezi nimi závodila minulý rok, necítím to jako nějakou obrovskou změnu. A čím víc závodíte ve svěťáku, tím menší stresy máte, takže už neřeším, jestli jsou ty holky starší nebo ne," říká.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Na tohle nejsou ani slova💖 #mylittlepony

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa),Srp 1, 2018 v 7:52 PDT

Mimo tréninky a závody bude mít Davidová ostatně nadále stejný program: především škola a její oblíbení koně. Nebo oboje dohromady. Na České zemědělské univerzitě totiž studuje obor rehabilitace a asistenční práce se zvířaty a bakalářskou práci píše o tejpování koní. „Už jsem s ní začala. Musím psát i na soustředěních, jinak bych se z toho na jaře zbláznila,“ ví biatlonistka.

Trenérem Davidové byl v juniorské kategorii Jindřich Šikola, teď stejně jako celá ženská reprezentace přešla pod vedení norského experta Egila Gjellanda.

„S Jindrou si voláme, když potřebuju poradit, on mě vždy podpoří. Spíš byl poslední dobou psycholog. Ale plány dělá Egil,“ vysvětluje. „On je skvělý člověk, vůbec nebyl problém, abychom se skámošili,“ ujišťuje, že si s hvězdným koučem padla do noty.

Reklama

Související témata: