Hlavní obsah

Čeští biatlonisté jen ve čtyřech. Šlesingr zůstává doma

Aktualizováno

Po 17 dnech se zítra zase roztočí kolotoč SP v biatlonu. Ke čtvrtému dílu do Oberhofu vyrazili čeští muži pouze ve čtyřech. „Závodit budou Moravec, Krčmář, Krupčík a Štvrtecký,“ líčí trenér Zdeněk Vítek, jenž má tím jasnou i nedělní štafetu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr na SP do Oberhofu nepojede.

Článek

Doma nechal Šlesingra k doléčení poraněného bederního obratle. „Ještě cítí měkké tkáně, ale už se snaží o intenzivní trénink. Václavíka posíláme najít střeleckou formu na IBU Cup do Polska," dodává Vítek.

Norský trenér žen Gjelland původně plánoval poslat do Německa tradiční kvintet Vítková, Puskarčíková, Davidová, Charvátová, Jislová. Nakonec jsou ale v Oberhofu také jen ve čtyřech.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jessica Jislová rovněž zůstává doma.

„Došli jsme k tomu, že nemá smysl, aby Jessica Jislová hned po nemoci, kterou prodělala koncem roku, závodila. Potřebuje spíš doma potrénovat, aby byla připravená pro další díl pohárového seriálu Ruhpoldingu. Ostatní čtyři holky jsou naštěstí v pořádku, takže nedělní štafetu složíme z nich," uvedl asistent Jiří Holubec.

Ženy čeká už ve čtvrtek odpoledne od 14:30 h závod na 7,5 km. V pátek jedou sprint muži, v sobotu jsou na programu oba stíhací závody a v neděli zmíněné štafety.

Reklama