Hlavní obsah

Hrozné, hrozné, opakovala česká biatlonistka po debaklu

Ruhpolding

Parádní pocity ze štafety, kterou v Oberhofu pomohla vytáhnout k třetí pozici, vystřídal absolutní zmar. Víceméně jej Markéta Davidová očekávala. Ruhpolding jí nikdy nepřirostl k srdci a po dnešku se na tom nic nemění. Na padesátém místě byla nejlepší z Češek. Byla součástí historického debaklu. Žádná reprezentantka nebodovala.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Markéta Davidová na trati sprintu v Ruhpoldingu.

Článek

„Hrozně," reagovala na dotaz ČT, jak se cítí po sprinterském pokračování SP. „Tady se vždycky cítím hrozně, potvrdilo se, že to tady je opravdu hrozný," opakovala po boji na trati, na níž jí nesedí prudká krátká stoupání a sjezdy. „Můžu být ráda, že jsem dojela do cíle."

Černý den zažívala i Veronika Vítková. Zkazila hned první střelbu. "Nevím, co jsem tam dělala. Když už se mi běhá líp na trati, tak dělám něco špatně na střelnici," posteskla si.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Veronika Vítková skončila při sprintu v Ruhpoldingu v poli poražených.

Žádná z Češek stejně jako nedávno v Novém Městě nepojede závod s hromadným startem.

"Pozitivního dneska asi není nic. Na tenhle závod musíme rychle zapomenout, ten se nám nepovedl," poznamenal asistent trenéra Jiří Holubec. Litoval hlavně nepřesností na střelnici, kde panovaly ideální podmínky. "Zbytečné chyby. Musíte nulovat, takhle to nejde," poznamenal.

Reklama

Související témata: