Hlavní obsah

Davidová nezahálí. Dře ve škole, vyrazila i na snowboard

Praha

Kdo by si představoval, že si biatlonistka Markéta Davidová po náročné sezoně dá pořádný oddych, třeba i ve formě dovolené u moře, ten by se šeredně pletl. Česká sportovní naděje se místo poflakování věnuje hlavně škole, odskočila si ale i na snowboard.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Markéta Davidová během hromadného závodu biatlonistek na MS v Östersundu

Článek

Dře na trénincích a závodech, ale i ve dnech volna. Markéta Davidová nyní odevzdala svoji bakalářskou práci a připravuje se na státnice na České zemědělské univerzitě. „Mám takové školní prázdniny, prostě doháním školu," rozpovídala se pro web www.czechteam.info.

„Občas mi chybí, že si nemůžu jen tak lehnout do postele a nic nedělat, ale mě ta škola baví," pokračuje. Nakonec se ale vedle práce dostalo i na zábavu. Davidová sice letos k moři kvůli škole nejela, vyrazila ale alespoň na čtyři dny na snowboard.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Boží ❤️🌟 #holiday #gopro

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa),Dub 21, 2019 v 9:28 PDT

Sezona byla pro Davidovou velmi povedená, nejspíš by se dalo říci i přelomová. Zažila své první individuální stupně vítězů, a dokonce i první individuální vítězství. Často se o ní mluví jako o nástupkyni Gabriely Koukalové. Mladá biatlonistka se ale snaží zůstat při zemi.

„Zkouším si tlak nepřipouštět, navíc si nepřipadám jako nějaká hvězda. Občas to ale na mě dolehne, protože vím, že teď ode mě někdo něco čeká," říká. A má nejspíš pravdu. Fanoušci od ní v příští sezoně vzhledem k letošním úspěchům jistě budou očekávat další dobré výsledky. Davidová v právě uplynulé sezoně potvrdila, že na místa nejvyšší skutečně dosáhnout dokáže. Podaří se jí v té další na úspěchy navázat?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Hory podle mého gusta! Sníh na ledovci a dole léto❤️ #sunlover

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa),Dub 23, 2019 v 11:03 PDT

Reklama