Hlavní obsah

Premiéra! České biatlonistky do další bitvy vyrukují pod velením bývalé reprezentantky

Nabitý závěr týdne s pozoruhodnou českou premiérou čeká biatlonisty. Pro reprezentační zálohu startuje už ve čtvrtek další díl IBU Cupu, zatímco elita si ještě den počká na další díl SP v Hochfilzenu. U českých barev bude v ´druholigovém´ seriálu poprvé působit Kamila Jiroutek Rajdlová, bývalá běžkyně na lyžích, souputnice Kateřiny Neumannové.

Foto: Sport.cz

Kamila Jiroutek Rajdlová se svěřenkyněmi na snímku z letní připravy.

Článek

Druhé kolo IBU Cupu hostí italské středisko Ridanna, začíná se čtvrtečními závody v supersprintu, představí se tři české reprezentantky a pět mužů.

Jiroutek Rajdlová spolupracovala v přípravě se skupinou Aleše Lejska, kde byly juniorky a dvě ženy – Natálie Jurčová a Anna Tkadlecová. Ty v Ridanně doplňuje Ludmila Horká. „Trochu nervózní jsem, to nepopírám," říká pro biatlon.cz ke své mezinárodní trenérské premiéře někdejší lyžařka.

Mrzí ji trochu, že ženský kádr je úzký. „Aleš chtěl mít nyní juniorky pohromadě, a proto Klára Polednová a Petra Suchá odcestovaly (na souběžné konaný závod juniorského seriálu) do Pokljuky. A Eliška Teplá má streptokoka, ta musela jet domů," připomíná před bojem v poměrně velké nadmořské výšce. „Ale deset dnů, jsme předtím trénovaly v Obertilliachu, který je také 1450 metrů vysoko," věří, že to nebude problém.

V průběhu závodů bude její místo na trati. „Máme to s Alešem Ligaunem tak rozdělené i během tréninků tady v Ridanně. On je na střelnici a já sleduji běžeckou část," přibližuje.

Minulý závod IBU Cupu v Sjusjoenu ženám nevyšel. Zato muži mají na co navazovat. Po úvodním kole je Milan Žemlička v průběžné klasifikaci 11. a junior Vítězslav Hornig figuruje na 22. pozici. Při jediném startu ve Sjusjoenu zabodoval i Tomáš Krupčík, který se zotavuje z opakující se boreliózy.

Druhé kolo IBU Cupu v Ridanně
Čtvrtek
10:30 a 15:00 – kvalifikace a finále supersprintu žen
12:30 a 15:30 – kvalifikace a finále supersprintu mužů
Sobota
11:00 – sprint žen
14:00 – sprint mužů
Neděle
10:00 – hromadný start 60 ženy
12:30 – hromadný start 60 muži
Česká účast
Ženy:
Ludmila Horká
Natálie Jurčová
Anna Tkadlecová
Muži:
Vítězslav Hornig
Ondřej Hošek
Mikuláš Karlík
Tomáš Krupčík
Milan Žemlička
Vytrvalostními závody dnes startuje I. kolo Junior IBU Cupu v Pokljuce

Reklama

Související témata: