Hlavní obsah

Životní výsledek! Český biatlonista byl šest vteřin od stupňů

Ridanna

Nejlepší české umístění v sezoně, životní výsledek v seriálu. Český biatlonista Vítězslav Hornig skončil osmý v supersprintu, jímž pokračoval tento ročník IBU Cupu. Z Češek byla v italské Ridanně nejvýše čtrnáctá Anna Tkadlecová.

Foto: Sport.cz

Junior Vítězslav Hornig při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu.

Článek

V minulém dílu seriálu biatlonové ´druhé´ ligy byl nejúspěšnější z Čechů Milan Žemlička, v Sjusjoenu třikrát bodoval, nejvýše byl desátý a celkově mu patřila jedenáctá pozice. Teď se ovšem nevešel do finálové třicítky.

Hornig, dvacetiletý rodák z Jilemnice, byl minule v Norsku nejvýše dvanáctý. Dnes mu chybělo šest vteřin na bednu. Celkově je jedenáctý, Žemlička klesl na sedmnáctou pozici poté, co dnes skončil v kvalifikaci na 47. místě. Hned za ním na 48. pozici figuroval Tomáš Krupčík, 56. byl Ondřej Hošek a 81. Mikuláš Karlík. Vítězství si připsal Nor Lars Helge Birkeland.

Ženský závod ovládla Švédka Ingela Anderssonová. Vedle Tkadlecové se do třicítky dostala i Natálie Jurčová (19.), v kvalifikaci končila Ludmila Horká (46.). Tkadlecová je celkově čtyřicátá. Trenérskou premiéru na mezinárodní scéně si odbyla u českých žen bývalá běžkyně na lyžích Kamila Jiroutek Rajdlová.

V sobotu jsou na programu sprinty a v neděli závody s hromadným startem.

Elita v Hochfilzenu

Už v pátek pokračuje SP v kouzelně zasněženém Hochfilzenu, kam se špička přesunula ze švédského Östersundu. Malá obec v Tyrolsku hostí elitní seriál už po osmadvacáté.

V areálu bývají v akci vojáci, jde totiž o armádní území. Odklízí sníh nebo třeba i obsluhují v restauraci pro biatlonisty.

V české sestavě po nezdarech a zdravotních problémech v Östersundu už chybí Veronika Vítková.

Komplikace pro závodníky? Příjezd na střelnici je tu do kopce, což znepříjemňuje střelbu na většinou celkem větrně klidné střelnici. Jak se s tím vyrovnají Markéta Davidová a spol.?

Česká sestava pro SP v Hochfilzenu
Muži
Michal Krčmář
Ondřej Moravec
Michal Šlesingr
Jakub Štvrtecký
Adam Václavík
Ženy
Markéta Davidová
Lucie Charvátová
Jessica Jislová
Eva Kristejn Puskarčíková
Program závodů
13. 12. – 11:30 – sprint žen
13. 12. – 14:20 – sprint mužů
14. 12. – 11:30 – štafeta žen
14. 12. – 14:55 – stíhací závod mužů
15. 12. – 12:00 – stíhací závod žen
15. 12. – 14:15 – štafeta mužů
Vysílá ČT sport, online reportáže přináší Sport.cz.

Reklama

Související témata: