Hlavní obsah

Biatlonisté to schytali naplno. Čeští trenéři vytáhli do boje i mladičkou naději

Víceméně to čekali. Tolik je to tedy nepřekvapilo. Počasí pod psa uvítalo biatlonisty v dalším dějišti SP. „Oberhof dnes opět intenzivně pracuje na pověsti nejméně oblíbeného střediska Světového poháru,“ stojí na webu biatlon.cz, informačním kanálu české reprezentace, jejíž ženskou část ve čtvrtek od 14:30 čeká sprint.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Při podrobnějším prozkoumání jsou na fotografii k vidění biatlonisté při střelbě ve stoje během štafety SP v Oberhofu. Ilustrační foto.

Článek

Německé středisko je nevlídným počasím proslulé. Letos to biatlonisté schytali naplno hned po příjezdu. „Ranní slejvák se vystřídal se všude vlezoucím a vše promoknoucím oberhofským mrholením, k tomu samozřejmě mlha a vítr," líčí dále web počasí, které závdodníci proklínají.

Předpověď pro nejbližší dny nenaznačuje žádnou výraznou změnu. Kouzelná zima, slunečno mráz, bezvětří... To se konat nemá. Déšť ano.

Světový pohár v novém roce pokračuje po čtvrtečním ženském závodě v pátek mužským sprintem. Po sobotních štafetách budou v neděli na programu závody s hromadným startem.

Novinkou v českém týmu je pokračující okysličování mladou krví. Trenéři nakonec do Oberhofu povolali i dvojnásobnou dorosteneckou vicemistryni světa Terezu Voborníkovou. Kromě devatenáctileté naděje budou ve čtvrtek závodit i Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová. Veronika Vítková, kterou v přípravě omezovaly dýchací problémy a kvůli velké únavě v prvních závodech SP od začátku prosince nezávodí, zatím pouze zahájila individuální přípravu v Obertilliachu.

V mužském týmu v pátek pojede Tomáš Krupčík, který se vrací do SP a v této sezoně se v něm představí poprvé. Do týmu se vrátí také Ondřej Moravec a Michal Šlesingr, zůstali Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký.

Reklama

Související témata: