Hlavní obsah

Tři šance! Čeští biatlonisté zůstali těsně pod stupni. Ani mladíkova superstřelba nepomohla

Osrlbie/Lausanne

Čtvrtou příčku obsadila česká smíšená štafeta v pokračování IBU Cupu v Osrblie. O pozici hůře si v tradičním slovenském dějišti, které pořádá páté kolo druholigové soutěže biatlonistů místo polského střediska Duszniki-Zdrój, vedla v závodě mixů dvojice Vítězslav Hornig - Tereza Vinklárková. A čtvrtou pozici obsadil český mix v dnešních smíšených štafetách v rámci III. zimní olympiády mládeže ve Švýcarsku.

Foto: Salvatore di Nolfi, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Tři slibné šance se dnes rýsovaly před českými biatlonisty, na stupně nakonec ani jednou nepronikli, ale v poli se rozhodně neztratili.

„Nepamatuji se, aby obě české štafety skončily během jednoho závodního dne takto vysoko! Je to super výsledek," hodnotil výsledek v IBU Cupu trenér Aleš Ligaun pro web biatlon.cz.

Milan Žemlička ve štafetě začínal jako osmý, Adam Václavík posunul české barvy na čtvrté místo, které uhájily i Ludmila Horká a Anna Tkadlecová. Vyhráli Rusové.

Časově blíže ke stupňům, necelé půl minuty, byl nakonec pátý mix. Junior Hornig předvedl parádní střelbu. Jako jeden ze čtyř aktérů závodu z ní vyšel s nulou. V prvním úseku dovezl čtvrtou pozici, jeho týmová partnerka Vinklárková klesla na šesté místo, ale Hornig vybojoval pátou příčku, na níž česká dvojice byla i v cíli. Zvítězili Norové.

Mládežnická čtveřice zaostala v Prémanonu na čtvrté příčce za stupni o více než půl minuty. Gabriela Masaříková zahájila na šestém místě, o dvě pozice výše dostala tým Zuzana Doležalová, po níž nejlepší český biatlonový výsledek v krátké historii zimních olympijských her mládeže úspěšně hájili Luděk Abrahám a Jakub Kudrnáč. Vyhráli Italové.

Reklama

Související témata: