Hlavní obsah

Boe se vrací dřív! Dokáže ještě Fourcada dohnat?

Praha

Johannes Boe hlásí návrat. Norský biatlonista chtěl původně kvůli narození syna vynechat celý leden, avšak teď se rozhodl jinak. Už tento čtvrtek pojede vytrvalostní závod v Pokljuce a bude prohánět Martina Fourcada, který se v době jeho nepřítomnosti díky čtyřem vítězstvím oblékl do žlutého dresu.

Foto: Profimedia.cz

Johannes Boe (vlevo) a Martin Fourcade.

Článek

Fanoušci biatlonu se opět mohou těšit na bitvy dvou nejlepších závodníků současnosti. Po kratší pauze se totiž do Světového poháru vrací jeho loňský vítěz. Johannes Boe vynechal kvůli nedávnému narození syna závody v Oberhofu a Ruhpoldingu. Norský biatlonista chtěl původně pobýt doma s manželkou a malým Gustavem ještě tento týden, avšak teď se rozhodl jinak.

Absolvoval několik tréninků a již tento čtvrtek se chystá zúčastnit vytrvalostního závodu v Pokljuce, kam se nyní Světový pohár přesunul. Před pauzou byl Boe ve žlutém dresu a měl náskok na druhého v pořadí, kterým byl jeho bratr Tarjei, jednašedesát bodů. Avšak během jeho nepřítomnosti se mnohé změnilo.

Všechny čtyři individuální závody, které se jely, ovládl jeho dlouholetý rival Martin Fourcade. Francouzský biatlonista se díky těmto vítězstvím vyšvihl do čela průběžného pořadí a Johannes Boe klesl na sedmou příčku. Oba momentálně dělí sto třiatřicet bodů.

Druhý v pořadí je nyní Fouradův krajan Quentin Fillon-Maillet, který ztrácí jednasedmdesát bodů. Fanoušci však doufají, že největším Fourcadovým soupeřem bude opět Johannes Boe, a že v boji o velký křišťálový globus uvidí ještě hodně napínavé závody. Fourcade v tom s nimi souhlasí. „I když Johannes teď v hodnocení trochu klesl, stále je tím nejnebezpečnějším soupeřem,“ prohlásil Fourcade na webu nordicmag.info.

Reklama

Související témata: