Hlavní obsah

Myslím, že je hloupá. Biatlonové hvězdy proti sobě pálí ostrými

Anterselva/Praha

Na domácím světovém šampionátu se dočkala velkého triumfu, nabuzená Südtirol Arena v Anterslevě oslavovala v neděli zlatý triumf biatlonistky Dorothey Wiererové, které tleskali nejenom italští příznivci. Pohledná 29letá závodnice má fanoušky napříč biatlonovým světem, úspěch jí přála i celá řada soupeřek. Nejspíš ale ne všechny. Sympatická Tyrolačka rozhodně nemá se svými konkurentkami jen pozitivní vztahy.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová se zlatou medailí ze stíhačky na MS v Anterselvě.

Článek

O napjatém soužití s reprezentační kolegyní Lisou Vittozziovou se toho před světovým šampionátem napsalo víc než dost. Wiererová však nevychází podle všeho nejlépe ani s Norkou Tiril Eckhoffovou, s níž se přetahuje o vedení ve Světovém poháru.

Jádrem sváru obou hvězd je osoba trenéra Patricka Obereggera, který před minulou sezonou přešel od italského týmu právě k norskému. A Wiererová se proti jeho jednání několikrát veřejně vymezila.

„Jednal za mými zády, nechci už o něm ani slyšet a mít s ním jakýkoliv kontakt. Je po všem," řekla listu Expressen Wiererová o Obereggerovi během lednové zastávky Světového poháru v Ruhpoldingu.

Starý spor se přenesl i do dějiště šampionátu, kde se Eckhoffová kouče Obereggera zastala. „Nemyslím si, že by (Wiererová) zacházela s Patrikem zrovna dobře. Podle mě je hloupá," pálila ostrými Norka.

Wiererová si zase neodpustila jedovatou poznámku po čtvrteční smíšené štafetě, v níž slavilo Norsko zlato před Itálií a Českou republikou. Do slov chvály na adresu své konkurentky propašovala i jemnou podpásovku, kterou nejspíš zaznamenali jen zasvěcení do zákulisního dění.

„Podle mě byla Tiril dnes hodně silná stejně tak jako celou sezonu. Teď už se naučila i dobře střílet ve stoje," culila se Italka při rozhovoru s Dagbladetem s jasnou narážkou na působení kouče Obereggera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

☀️🥂warm and sunny weather continues #holidays

Příspěvek sdílený ᴰᴼᴿᴼᵀᴴᴱᴬ ᵂᴵᴱᴿᴱᴿ ️️ (@dorothea_wierer),Zář 19, 2019 v 9:16 PDT

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články