Hlavní obsah

CAS jedná o diskvalifikaci ruských biatlonistek z OH v Soči

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) začala projednávat odvolání trojice ruských biatlonistek proti diskvalifikaci z olympijských her v Soči 2014 kvůli zapojení do státem organizovaného dopingového programu. Olga Viljuchinová, Jana Romanovová a Olga Zajcevová protestují proti odebrání stříbrných medailí, ve štafetě se po jejich vyloučení posunuly na třetí místo české biatlonistky.

Foto: Sport.cz

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) projednává odvolání ruských biatlonistek proti diskvalifikaci z olympijských her v Soči 2014.

Článek

CAS se bude případu věnovat při dvoudenním slyšení, kterého se biatlonistky osobně účastní. Viljuchinová vedle stříbra ze štafety vybojovala druhé místo i ve sprintu. Vynesení verdiktu se očekává nejdříve za několik týdnů.

Ruské biatlonistky chtějí zvrátit rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru z roku 2017. MOV je tehdy spolu s dalšími ruskými sportovci zpětně vyloučil z OH na základě zprávy Oswaldovy komise, podle které byly součástí systematického a státem řízeného dopingu.

Jejich kauza se před CAS dostala více než dva roky poté, co se oddělily od dalších 39 ruských případů, kterými se CAS zabýval před olympijskými hrami v Pchjongčchangu. Při tehdejším slyšení 28 sportovců uspělo a dočkalo se zrušení diskvalifikace z OH v Soči.

Reklama

Související témata: