Hlavní obsah

Hamza vyčíslil ztráty biatlonového SP na téměř 50 milionů

Na 45 až 50 milionů korun vyčíslil předseda organizátorů biatlonového Světového poháru v Novém Městě Jiří Hamza v České televizi ztráty kvůli zákazu účasti diváků. Odpoledne chce o kompenzaci jednat s ministrem školství Robertem Plagou i s premiérem Andrejem Babišem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V biatlonovém areálu Vysočina Arena už se chystají na Světový pohár. Tribuny však zůstanou prázdné.

Článek

O konání biatlonových závodů na Vysočině bez diváků rozhodla v pondělí Bezpečnostní rada státu kvůli riziku šíření nového typu koronaviru. Jako každý rok se do ochozů a k tratím chystalo každý den 30 tisíc fanoušků.

Hamza dnes prohlásil, že celkový rozpočet novoměstské akce narostl kvůli dalším opatřením na 70 až 72 milionů korun. Původně pořadatelé pracovali s částkou 65 až 70 milionů.

Podle Babišova úterního vyjádření stát počítá s tím, že bude kompenzovat ztráty vzniklé zákazem účasti diváků na SP v Novém Městě. Hamza bude dnes odpoledne jednat s ministrem školství Plagou, poté se chce spojit i s Babišem.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Český biatlonista Ondřej Moravec.

"Je to rozhodnutí orgánu zřízeného státem a já musím říct, že jsem rád, že se stát k tomu postavil čelem, i když ze začátku ty informace byly jiné. Ale jak pan premiér včera ujišťoval v médiích, tak stát by nám měl ty škody narovnat," řekl Hamza.

Reklama

Související témata: