Hlavní obsah

České biatlonistky zradila střelba, ve štafetě uzavíraly první desítku

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Štafeta biatlonistek ve složení Jessica Jislová, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Eva Kristejn Puskarčíková obsadila v závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě desáté místo. Češkám nešla střelba, Davidová musela na jedno trestné kolo, Charvátová dokonce na dvě. Z vítězství se před prázdnými tribunami radovaly Norky, které tak udržely neporazitelnost v sezoně. Druhé skončily Francouzky, třetí Němky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Charvátová během štafetového závodu.

Článek
Fotogalerie

České biatlonistky musely v proměnlivém počasí s větrem a deštěm na tři trestná kola. Na střelnici navíc osmnáctkrát dobíjely a na vítězné Norky, které jely bez nemocné Marte Olsbuové Röiselandové, ztratily téměř čtyři minuty. Druhé místo obsadila Francie, třetí byly Němky.

Jislová třikrát dobíjela a štafetu rozjela na osmém místě. Davidová na svém úseku především v běhu tradičně stahovala a posunula se na čtvrté místo, po střelbě vestoje ale musela na trestné kolo a nakonec předávala rovněž osmá. Charvátová jednou kroužila při obou zastávkách na střelnici a klesla na desáté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jessica Jislová českou štafetu rozjížděla.

Do závěrečného úseku Češky vbíhaly už s dvouminutovou ztrátou na čelo. Puskarčíková spotřebovala dalších šest nábojů navíc a vyvarovala se trestného kola, na posun v pořadí to ale nestačilo. V závěrečném sprinterském souboji o deváté místo prohrála ve fotofiniši se Švýcarkou Lenou Häckiovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markétě Davidové střelba vestoje příliš nevyšla.

Vítězné Norky byly jen jednou ze tří štafet, které se mohly pyšnit čistou střelbou, a spotřebovaly jen osm nábojů navíc. Na trestné kolo musely druhé Francouzky i třetí Němky. Všechny terče sestřelily už jen šesté Italky a Estonky na 18. místě.

Štafeta mužů začne ve Vysočina Areně v 17:00. S kariérou se v ní po devatenácti letech rozloučí Michal Šlesingr, jenž nastoupí v českém týmu spolu s Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Michalem Krčmářem.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko) - štafeta:
Ženy (4x6 km):
1. Norsko (Knottenová, Lienová, Tandrevoldová, Eckhoffová) 1:09:14,8 hod. (0 trest. okruhů + 8 dobíjení)
2. Francie (Simonová, Braisazová, Chevalierová, Bescondová) -28,7 (1+10)
3. Německo (Horchlerová, Hinzová, Preussová, Herrmannová) -57,0 (1+14)
4. Ukrajina -58,5 (1+12)
5. Rusko -1:11,7 (1+12)
6. Itálie -2:01,3 (0+11)
...
10. Česko (Jislová, Davidová, Charvátová, Kristejn Puskarčíková) -3:55,5 (3+18)
Konečné pořadí SP štafet (po 6 závodech):
1. Norsko 360 b.
2. Švýcarsko 260
3. Německo 260
4. Francie 257
5. Švédsko 249
6. Ukrajina 242
...
8. Česko 202

Reklama

Související témata: