Hlavní obsah

Brutální trénink. Biatlonistka si dává mimořádný přídavek

Ťumeň

I na nestandardní tréninkové metody sází biatlonistka, která chce proti minulé sezoně zase o něco výš mezi nejlepší. Ruska Larisa Kuklinová (za svobodna Kuzněcovová) se před příští zimou v přípravě začala pořádně ohánět. Doslova. A přibrala i nezvyklé náčiní, které běžně ve výbavě sportovců nenajdete – mohutnou palici a k tomu pohozenou starou pneumatiku.

Foto: Profimedia.cz

Larisa Kuklinová na snímku z prosince loňského roku v Östersundu.

Článek

Trénink na kolečkových lyžích, to je klasika pro lyžaře i biatlonisty. V případě ruské závodnice pak přichází na řadu neobvyklý přídavek.

„Po kolečkách je tu práce s palicí," píše se na Twitteru ruské reprezentace. Ruce dostávají zabrat, jak ukazuje video.

Stejné části těla pochopitelně posiluje i poslední vítězka seriálu SP Dorothea Wiererová a další závodnice, ale řeší to poněkud jinak.

Ruská reprezentantka se toho ovšem nebojí. A závodnicky zraje. V předminulé zimě si připsala s ruskou štafetou vítězství při SP v Oberhofu, v předešlé se výrazněji začala prosazovat individuálně a v celkové klasifikaci skončila jedenadvacátá, za rok vystoupala o 41 příček. Ve svých devětadvaceti!

A zjevně chce ještě výš. S venkovním tréninkem to ovšem nemohla během tohoto jara moc přehánět s ohledem na koronavirovou situaci v Rusku. Ale brutální bušení do gumy zařazuje do programu už dlouhou dobu. „Z domu vycházím jen ve výjimečných případech," připomínala vycházky kolem smetiště, kde je dostatek starých pneumatik a těm, kteří ji sledují na sítích, vzkázala: „Mysleli jste si, že polehávám v legínách na koberci, ale ne vše je (při tréninku) tak krásné."

Reklama