Hlavní obsah

Dračevovým nástupcem v čele ruského biatlonu se stal Majgurov

Novým šéfem ruského biatlonu se stal trojnásobný mistr světa Viktor Majgurov. Jednapadesátiletý bronzový medailista z olympijských her byl na dnešní moskevské konferenci jediným uchazečem a delegáti jej zvolili jednomyslně. V čele svazu nahradil Vladimira Dračeva, který před volbou rezignoval a další kandidaturu stáhl.

Foto: Sport.cz

Viktor Majgurov (vlevo) je novým šéfem ruského biatlonu.

Článek

Ruský biatlon sužují dopingová minulost i vysoké dluhy a Dračev v předvečer mimořádné konference vyslyšel výzvy svých kritiků. Odchod z funkce vysvětlil čtyřiapadesátiletý exmistr světa nedostatkem času kvůli své práci ve Státní dumě.

Majgurov startoval na třech olympijských hrách a ze Salt Lake City 2002 má bronz z vytrvalostního závodu, třetí byl také o čtyři roky dříve v Naganu se štafetou. Z MS má celkem osm medailí (3-4-1), individuálním šampionem se stal v roce 1992 ve stíhacím závodě v Osrblie, se štafetou slavil tituly v letech 1996 a 2000.

Dračev stál v čele svazu od května 2018. Po skandálu se státem řízeným dopingem nedokázal obnovit status řádného člena v mezinárodní unii IBU a za jeho předsednictví svazu vznikly dluhy více než 12 milionů korun. V dubnu jej k rezignaci kvůli nedodržení slibů a neřešení problémů vyzvalo několik desítek sportovců a trenérů.

Reklama