Hlavní obsah

Poprvé ve vybrané společnosti! Velká výzva pro české biatlonisty

Praha

Atrakce v lázeňském centru! Setkání elity. Na mimořádnou bitvu se můžou těšit biatlonisté na konci září a poprvé v elitní společnosti budou i čeští zástupci. Pozvánku na 27. září do Wiesbadenu dostali Markéta Davidová a Michal Krčmář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

Jde jen o exhibici na kolečkách. Ale ne ledajakou. Plnou hvězd. A hlavně už je to zajímavý test před nadcházející zimou.

V centru města se jelo poprvé předloni, letos startuje devět biatlonistů i biatlonistek. Nechybí velká esa. Tím největším bude Nor Johannes Thingnes Bö, účast potvrdil i jeho bratr Tarjei.

Naproti tomu celková vítězka ženského Světového poháru Dorothea Wiererová nedorazí, kvůli koronavirovým opatřením ji nepustil italský svaz.

Představí se domácí Němky Vanessa Hinzová a Maren Hammerschmidtová, Norka Ingrid Tandrevoldová, Francouzka Julia Simonová, Polka Monika Hojniszová-Staregová, Ruska Jekatěrina Jurlovová-Perchtová, Švýcarka Lena Häckiová a jedna zatím neurčená závodnice.

Krčmář, kterému k účasti pomohlo rozšíření pole na devět startujících, bude mít za soupeře domácí Benedikta Dolla a Philippa Horna, dorazí i Francouz Quentin Fillon Maillet, Slovinec Jakov Fak, Ukrajinec Dmytro Pidručnyj a Rakušan Julian Eberhard.

Exhibice má zvláštní formát - začíná se kvalifikací, která určí postavení na finálovém roštu. Biatlonisté absolvují šest kol o délce 1,8 km a pět střeleckých zastávek. Můžou třikrát dobíjet. Pokud ani tak netrefí všechny terče, stráví deset sekund v trestném boxu.

Exhibici Němci pořádají pravidelně i v zimě, a to na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu v období vánočních svátků. Tam už Češi opakovaně startovali.

Reklama