Hlavní obsah

Nic je nezaskočilo! Česká biatlonová sestava byla nachystána na vše

Připraveni byli na vše! Předpovědi naznačovaly, že příprava se může zvrhnout už do ryze zimních podmínek, a tak vedle kolečkových přibalili čeští biatlonisté na cestu do Pokljuky na další soustředění i normální lyže. A byly hned v plné permanenci.

Foto: Sport.cz

Biatlonisty vítal zasněžený areál v Pokljuce.

Článek
Fotogalerie

Na konci minulého týdne český mužský tým na slovinské náhorní planině 1340 metrů nad mořem vítalo asi 30 centimetrů sněhu. Žádný šok. Nebývá to touhle roční dobou tak úplně běžné, ale mohli lyžovat.

„Sníh nás nezaskočil,“ hlásil z Pokljuky pro web biatlon.cz asistent trenéra mužů Aleš Ligaun. „Věděli jsme, jaká je předpověď, a vzali si lyže,“ připomínal.

Michal Krčmář, Ondřej Moravec a spol. čekají, jak se to dál s počasím vyvine. „Máme tu takový improvizovaný okruh, který vede částečně po zimních tratích. Ale tím, že v noci mrzne, tak se dá dopoledne jezdit prakticky kdekoliv. Kluci jezdili zhruba tříkilometrové kolo, což je pořád delší než zdejší kolečková dráha. Je samozřejmě příjemné, že můžeme tréninky absolvovat na lyžích,“ pochvaloval si dále pro svazový web Ligaun.

Držela i střelnice, na kterou přes den svítí slunce. Ale biatlonisté jsou připraveni i na přechod na kolečka.

I v italské Anterselvě, kde se chystají české biatlonistky, sněžilo. V noci výrazně mrzne. „Ale nenapadlo tolik jako v Pokljuce,“ uvedl asistent trenéra žen Jiří Holubec. Biatlonistky se tedy rozjely na kolečkách.

Reklama

Související témata: