Hlavní obsah

Biatlonový svátek v nové podobě

Ruhpolding

Biatlonová exhibice smíšených dvojic se letos nakonec uskuteční, jen ne na obvyklém místě v Gelsenkirchenu, ale v Ruhpoldingu. Tradiční závod World Team Challenge původně němečtí organizátoři už v září kvůli pokračující pandemii koronaviru zrušili a přeložili 19. ročník na příští rok. Nakonec se do kalendáře vrátila náhradní soutěž s dříve zamýšleným termínem 28. prosince.

Foto: Biathlon auf Schalke

Z českých zástupců na tradiční exhibici kdysi uspěla i Gabriela Koukalová, archivní foto.

Článek

Prestižní závod, který není součástí Světového poháru, se od roku 2002 koná na fotbalovém stadionu Schalke. Předtím byl ale dějištěm podobné akce Ruhpolding, kam se nyní exhibice dočasně vrátí. Areál Chiemgau-Arena v této sezoně uspořádá alespoň tento závod, poté co o tradiční lednový díl Světového poháru přišel. Ve snaze omezit cestování totiž už dříve umístila mezinárodní unie IBU dva díly pohárového seriálu do jiného německého střediska Oberhofu.

"Jsme rádi, že jsme pro World Team Challenge našli tohle mimořádné řešení," uvedl v prohlášení prezident německého lyžařského svazu Franz Steinle. "A já jsem rád, že se ještě jednou můžeme vrátit tam, kde to všechno začalo. Je to pro nás i náplast za Světový pohár," doplnil zakladatel exhibice a organizátor závodu Herbert Fritzenwenger. Zatím není jasné, zda budou moci být přítomní diváci.

Do Ruhpoldingu už se přihlásily domácí hvězdy Denise Herrmannová a Benedikt Doll. O dalších účastnících pořadatelé jednají. Vloni, kdy byl závod zároveň rozlučkou Laury Dahlmeierové s domácími fanoušky, zvítězila norská dvojice Marte Röiselandová a Vetle Christiansen. Markéta Davidová a Michal Krčmář skončili osmí. Nejúspěšnějším Čechem je Ondřej Moravec, který byl druhý v roce 2015 s Gabrielou Koukalovou a v roce 2017 s Evou Kristejn Puskarčíkovou.

Reklama

Související témata: