Hlavní obsah

Nemůžu dýchat. Biatlonová hvězda má potíže

Sjusjøen/Praha

Do nepříjemných potíží těsně před začátkem sezony, která odstartuje příští víkend úvodními závody Světového poháru ve finském Kontiolahti, se dostala elitní norská biatlonistka Tiril Eckhoffová. „Nemůžu dýchat,“ stěžovala si po testovacím závodě ve známém středisku Sjusjøen.

Foto: Sport.cz

Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová během přípravy na novou sezonu.

Článek

Podle informací norské televize NRK bylo i pouhým poslechem u trati jasně slyšitelné, že s dýcháním olympijské vítězky a šestinásobné mistryně světa není něco v pořádku.

„Ovzduší tady bylo na plíce hodně náročné. Musím se nechat pořádně proklepnout. I Ingrid (Tandrevoldová) mi říkala, že jsem pískala jako fujara," řekla NRK.

Norové absolvovali závod ve sprintu v pondělí, kdy nad areálem panovalo deštivé a mlhavé počasí. Až od úterý se teplota pohybovala kolem nuly. Dýchací problémy Eckhoffové ale přetrvávaly.

„Je těžké začít hned v takto vlhkém vzduchu. Chci zjistit, co za tím je. Na něco takového nejsem zvyklá, tak se chci poradit s odborníky," pokračovala šampionka.

Ještě před odjezdem do Kontiolahti ke startu Světového poháru v příštím týdnu tak bude v intenzivní péči lékařů, kteří se budou snažit zjistit, zda šlo jen o jednorázovou reakci na vlhký vzduch či nějaký trvalejší problém.

„Není to sice nic dramatického, ale přináší to zároveň určitou nejistotu," přiznal reprezentační kouč Sverre Huber Kaas, který se prý s podobnými potíži u své elitní svěřenkyně ještě nesetkal.

Zároveň si nemyslí, že by mohly mít souvislost s možnou nákazou koronavirem. „Všichni jsme byli několikrát testovaní a všichni už fungujeme v infekčně kontrolovaném režimu. Nepřijde mi to tudíž moc pravděpodobné. Ale nechci o tom spekulovat," uvedl trenér.

Reklama

Související témata: