Hlavní obsah

Biatlonista Hornig byl pozitivní na covid a musel opustit Oberhof. Domů jede i další Čech

Oberhof
Aktualizováno

Další nákaza. A k tomu i další vynucený odjezd. Problémy českých biatlonistů neberou konce. Pozitivní test na koronavirus měl další reprezentant. Po Michalu Krčmářovi a Adamu Václavíkovi, kteří kvůli tomu nemohli odcestovat na Světový pohár do Oberhofu, se tentokrát infekce prokázala u Vítězslava Horniga. Ten kvůli tomu musel německé středisko opustit. Ostatní čeští biatlonisté byli v prvním kole testování negativní. Ale Tomáši Krupčíkovi, který s Hornigem sdílel pokoj, byla místními úřady nařízena karanténa a už také odjel domů.

Foto: Sport.cz

Junior Vítězslav Hornig při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu.

Článek

Hornig měl negativní test před odjezdem na první závody tohoto kalendářního roku, ale v Německu oba jeho vzorky odebrané ve středu ukázaly pozitivitu. "Jeho hodnoty nejsou nijak vysoké, což značí, že je na začátku infekce. Věřím tomu, že nízké hodnoty naznačují i lehký průběh nemoci," uvedl na svazovém webu technický koordinátor týmu Michal Šlesingr.

Informaci o pozitivním nálezu dostal od zástupce Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Daniela Böhma ve středu večer. "Okamžitě jsme Víťu izolovali a ve čtvrtek ráno odcestoval domů. Popsali jsme IBU detailně jeho pohyb a aktivity v posledních třech dnech. Nyní čekáme na další pokyny. Celý tým nadále dodržuje přísná opatření," doplnil Šlesingr.

V mužské části českého týmu v Oberhofu zůstali Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska a Milan Žemlička. Na nedělní smíšenou štafetu přijede Ondřej Moravec, který si po dohodě s trenéry prodloužil přípravu v rakouském Obertilliachu. SP začíná pátečním sprintem. V něm budou čeští muži jen ve třech.

Pozitivní testy se nevyhnuly ani norskému či ruskému týmu.

Reklama

Související témata: