Hlavní obsah

Drama v Oberhofu. Elitní biatlonistka na trati zkolabovala. Co se stalo?

Z těch záběrů mrazilo. Během sprintu Světového poháru biatlonistek v německém Oberhofu kamery sledující výjezd závodnic od střelnice zaznamenaly u trati bezvládně ležící Norku Ingrid Tandrevoldovou. Dramaticky vypadající situace bude mít nejspíš šťastný konec.

Foto: Repro NRK

Kolaps Ingrid Tandrevoldové v Oberhofu.

Článek

24letá elitní biatlonistka při střelbě vestoje jednou minula, přesto se pohybovala na průběžném devátém místě. Jenže najednou z výsledkové listiny zmizela. To už se jí u trati snažil pomoct hlouček lidí.

„S Ingrid to ale teď vypadá už dobře," uklidňoval fanoušky pro norskou televizi NRK manažer severského týmu Per Arne Botnan.

„Ano, už je na tom lépe. Ambulance ji převezla zpět do arény a je v péči fyzioterapeuta. Uvidíme, jak se její stav bude vyvíjet dál," doplnil kouč Sverre Waaler Kaas.

Co se vlastně dvojnásobné mistryni světa stalo?

„Těžko přesně říct. Měla trochu šok. Na poslední střelbě zadržela dech o něco déle. Při výjezdu z trestného kola zjistila, že s ní není vše stoprocentně v pořádku, a ulehla na zem vedle tratě. Naštěstí byl na místě Per Arne (Botnan)," popsal situaci Kaas.

Tandrevoldové se nestala podobná věc poprvé, kolaps ji potkal už v Anterselvě v roce 2019.

Problémy týmové kolegyně dělaly starosti i vítězné Tiril Eckhoffové. „Z vítězství mám velkou radost, ale mám také strach o Ingrid. Jen doufám, že nejde o nic vážného. Je to moje dobrá kamarádka a to, co ji potkalo, není vůbec hezké," mrzelo Eckhoffovou.

Reklama

Související témata: