Hlavní obsah

Vítězem znovu Boe, tentokrát ale starší z norských sourozenců Tarjei. Krčmář nepojede ani v Anterselvě

Aktualizováno

Závod Světového poháru biatlonistů na 15 km s hromadným startem vyhrál Nor Boe, ale tentokrát to byl Tarjei. Jeho mladší bratr Johannes Thingnes Boe sice i po posledním vystoupení v německém Oberhofu udržel žluté číslo vedoucího muže seriálu, ale se čtyřmi trestnými koly projel cílem až sedmý.

Foto: Schutt Martin, ČTK

Vítězem druhého závodu s hromadným startem je Nor Tarjei Boe.

Článek

Mezi elitní třicítkou, které je masák vyhrazen, se nevešel žádný český biatlonista. Michal Krčmář, jenž by měl na základě průběžného pořadí startu právo startu, leží doma s covidem-19 a neukáže se ani na příštím dílu Světového poháru v italské Anterselvě.

Favorizovaní Norové se dopouštěli chyb na střelnici, čímž J. Boe, Dale i Lägreid postupně vypadli ze hry o prvenství. Pouze Tarjei Boe musel na trestné kolo až po závěrečné stojce a po 150 metrech pak úspěšně pronásledoval trio závodníků s čistou střelbou. Těmi byli Rakušané Eder s Leitnerem a Švýcar Weger. Starší z norských sourozenců byl ale na lyžích k neudržení, v cíli zaslouženě slavil druhé prvenství v letošní zimě.

S odstupem necelých čtyř vteřin za ním dojel 24letý Felix Leitner, jenž se poprvé v kariéře dostal v individuálním závodě na stupně vítězů. Jeho sedmatřicetiletý krajan na posledních dvou kilometrech běžecky zaostal a dostal se před něj i v konečném účtování masáku čtvrtý Ital Hofer.

Smolařem byl Francouz Jacquelin, jenž se do poloviny závodu držel v čele, jenže pak při sjezdu upadl, poškodil si pažbu své malorážky a s náhradní zbraní měl na střelnici potíže. Takže skončil až čtrnáctý.

Češi pro další zastávku SP určili následující nominaci: Moravec, Štvrtecký, Krupčík, Žemlička. „Tomáši Krupčíkovi končí v pondělí karanténa a nemoc se u něj neprojevila, takže věřím, že mu test vyjde negativně a bude se moct vydat do Itálie. Ve středu by stejnou proceduru měl projít i Milan Žemlička. Junioři Karlík s Marečkem se vrací na IBU Cup, kdyby se ale vyskytl zase nějaký problém, tak je povoláme do svěťáku, abychom mohli v Anterselvě absolvovat štafetu," líčil trenér Ondřej Rybář.

Světový pohár biatlonistů v Oberhofu - 15 km s hromadným startem
1. T. Boe (Norsko) 37:41,9 (1)
2. Leitner (Rakousko) +3,6 (0)
3. Weger (Švýcarsko) +7,8 (0)
4. Hofer (Itálie) +12,5 (2)
5. Eder (Rakousko) +12,7 (0)
6. Jelisejev (Rusko) +20,1 (1)
7. J. Boe (Norsko) +27,4 (4)
8. Lesser (Německo) +31,4 (1)
Stav Světového poháru (po 14 závodech)
1. J. Boe (Norsko) 618
2. Lägreid (Norsko) 511
3. T. Boe(Norsko) 564
4. Dale (Norsko) 499
5. Samuelsson (Švédsko) 454
6. Jacquelin (Francie) 433
7. Fillon Maillet (Francie) 404
8. Ponsiluoma (Švédsko) 395
-----
25. Krčmář (ČR) 169
32. Moravec (ČR) 109
72. Štvrtecký (ČR) 6
79. Krupčík (ČR) 1

Reklama

Související témata: