Hlavní obsah

Čtyřnásobný mistr světa ukončil biatlonovou kariéru

Čtyřnásobný mistr světa v biatlonu Simon Schempp ukončil ve 32 letech kariéru. Bývalá německá jednička a dlouholetý finišman štafet se v posledních dvou letech kvůli zdravotním problémům nebyl schopen dostat do bývalé formy.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Němec Simon Schempp ukončil biatlonovou kariéru

Článek

"Už nějaký čas cítím, že své tělo nemůžu pořádně zatěžovat, a bohužel na tom při nejlepší vůli nedokážu nic změnit. Zkrátka už nejsem na tréninku ani v závodě takovým biatlonistou jako dřív. A tenhle signál už jsem nemohl dále ignorovat," uvedl Schempp na sociálních médiích.

Schempp se stal v roce 2017 mistrem světa v závodě s hromadným startem a o rok později mu v této disciplíně jen těsně uniklo olympijské zlato v Pchjongčchangu po porážce ve spurtu s Francouzem Martinem Fourcadem. Další tři světové tituly vybojoval ve štafetových závodech, na MS a ZOH získal celkem 11 cenných kovů.

Úspěšnou část Schemppovy kariéry ukončila v létě roku 2018 nehoda na kole, po níž se už nedokázal vrátit na původní úroveň. Letos se vítěz dvanácti závodů Světového poháru třetí rok po sobě nedostal na mistrovství světa a rozhodl se pro definitivní konec.

Reklama